ASAYİŞ - 08 Eylül 2017 Cuma 18:10

Siirt’teki FETÖ davasında 19 tahliye

A
A
A
Siirt’teki FETÖ davasında 19 tahliye

Siirt’te, 15 Temmuz darbe girişimi katıldıkları gerekçesiyle 97’si tutuklu 320 askerin yargılandığı davada, tutuklu 19 asker için tahliye kararı verildi.

Siirt’te, 15 Temmuz darbe girişimi katıldıkları gerekçesiyle 97’si tutuklu 320 askerin yargılandığı davada, tutuklu 19 asker için tahliye kararı verildi.


Siirt’te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında dava açılan 97’si tutuklu 320 askerin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklardan Burak Ürgüner, Bülent Özkök, İhsan Akçair, Çağrı Eysen, Fehmi Erken, Hasbi Atılmış, Hüseyin Erdil, Ali kazancı, Mehmet Ali Karaağaç, Semih Tüzünkan, İdris Polat, Muzaffer Karaboğa, Fatih Mehmet Ünsal, Aydın Koç, Fatih Pınar, Halil Özen, İrfan Bulut, Ömer Faruk Çinar ve Cihan Sarıoğlu’nun tutuklu kaldığı süre boyunca dosyadaki mevcut delil durumu ve sanıkların delil karartma ihtimali bulunmadığından yurtdışına çıkış ve adli kontrol kararıyla tahliyelerine karar verildi.


Duruşmada ayrıca, 15 ve 16 Temmuz 2016 tarihlerinde valiliği ve emniyet müdürlüğü binasının içi ve önü, Tugay Komutanlığı ve karargah binasının içi ile önünü gösteren kamera kayıtlarının istenmesine, valilikte yapılan operasyon ve asayiş toplantı tutanakların Siirt Valiliğinden, emniyet içindeki yapılan telsiz kayıtlarının ise Emniyet Müdürlüğünden istenmesine karar verdi.


Davanın görülmesine 16 Ekim’de devam edilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.