GENEL - 05 Eylül 2018 Çarşamba 15:51

Vali Atik, 112 acil merkez binasında incelemede bulundu

A
A
A
Vali Atik, 112 acil merkez binasında incelemede bulundu

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Doğan Mahallesinde yapımına başlanan ‘112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası’ inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Doğan Mahallesinde yapımına başlanan ‘112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası’ inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.


Kamu görevlileri ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Atik, inşaat alanını gezerek proje hakkında bilgi aldı. Siirt’te eğitimden, sağlığa, ulaştırmadan spora ve pek çok alanda önemli kamu yatırımların gerçekleştirildiğine dikkat çeken Vali Atik, amaçlarının vatandaşlara en iyi ve en kaliteli hizmet sunmak olduğunu belitti. Vali Atik, ülke genelinde İçişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen ve valilikler bünyesinde hizmet vermekte olan 112 acil çağrı merkezleri ile 110 itfaiye, 112 sıhhi imdat, 155 polis imdat ve 156 jandarma, 122 AFAD, 177 Orman Yangın gibi acil çağrı hizmetlerinin tek bir merkez altında birleştirilmesi ve acil çağrıların bu merkezlerden karşılanarak sevk ve koordine edilmesinin hedeflendiğini söyledi.


112 Acil Çağrı Merkezinin 5 bin 60 metrekare alan üzerinde yapımına başlandığını kaydeden Vali Atik, Proje bedelinin 10 milyon 600 bin TL olduğunu, hizmet binasının 12 Aralık 2019’da tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."