GENEL - 06 Ağustos 2018 Pazartesi 15:00

İlk bağışı Özçelik yaptı

A
A
A
İlk bağışı Özçelik yaptı

Kızılay Sinop Şubesi vekalet yoluyla kurban tanıtım kampanyasının startı verildi.

Kızılay Sinop Şubesi vekalet yoluyla kurban tanıtım kampanyasının startı verildi. İlk bağışı Kızılay Sinop Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Özçelik yaptı.


Şube binasında gerçekleşen tanıtım programında konuşan Kızılay Sinop Şube Başkan Yardımcısı Yakup Üçüncüoğlu, "Kurbanda Kızılay modeli sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen modern kombinalarda İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Yurt içinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri kıyma ve kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak. Kızılay’ımızın kuruluşunun 150. yılında 1 milyon 750 bin kurban konservesi üretilmesi planlanıyor. Yurt dışında kesimi yapılan kurbanlıkların etleri ise anlık olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt içi 85 bin, yurt dışı 85 bin olmak üzere toplam 170 bin alınması, yurt içi ve yurt dışında 3 milyon 800 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban payları ulaştırması hedefleniyor” dedi.


Kurban etlerinin yaklaşık 40 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten Üçüncüoğlu, “Vekalet verecek vatandaşlardan alınacak ücretleri ise yurt içi 750 lira yurt dışı 590 lira olarak belirlenmiştir” diye konuştu.


Kurban vekaletlerinin farklı yollardan Kızılay’a verilebileceğini belirten Üçüncüoğlu, bunun en kolay yolunun da Kızılay’ın web sitesi üzerinden kredi kartıyla yapılabileceğini vurguladı. Üçüncüoğlu, ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahiplerinin, 4 taksit imkânından yararlanabildiğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu Suriye’nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu. Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen toz taşınımı vatandaşları olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan toz taşınımı özellikle araçların üzerinde kolaylıkla fark edildi. Çok sayıda aracı toz bulutu kaplarken vatandaşlar toz taşınımından kaynaklı burun ve boğaz tıkanıklığı gibi sorunlar yaşadıklarına dikkat çekti. Öte yandan uzmanlar, gözlerde acı hissi, nefes darlığı, halsizlik ve baş ağrısı gibi etkilerinin olabileceği konusunda vatandaşları uyardı. "Güneş puslu bir biçimde görülüyor" Toz taşınımından duyduğu rahatsızlığı dile getiren vatandaşlardan Tuğba Gündoğdu, "Bu durumdan aslında hepimiz çok rahatsızız. Hava kirliliği oldukça fazla burada, hava kirliliği olmasa daha iyi olurdu. Mesela şu an güneşin canlı olarak bize vurması gerekirken toz taşınımından kaynaklı olarak güneşi de puslu görüyoruz maalesef. Güneşi fotoğraf çekilmek için doyasıya kullanamıyoruz çünkü önünde sürekli tozlar oluyor. Bu durumu yaşamamak için de için de hava kirliliğini önlemek, doğa için çaba sarf etmek gerekiyor" diye konuştu. "Toz taşınımı kaynaklı boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Son zamanlarda sıkça toz taşınımı kaynaklı problemler ile karşılaştığını belirten Feray Kiriş, "Ülkemizde artık bunu sıkça görmeye başladık. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte de bu durumu da çok daha fazla yaşamaya başladık. Hava kirliliği olsun, gelen toz taşınımı olsun ülkeyi çok fazla etkiliyor. Bunun sonucunda solunum yolları enfeksiyon kapan insanlar olabiliyor. Sağlık açısından olumsuz bir durum. Tabi ki bu sorunun önüne geçilemez fakat sonuçlarının en aza indirilmesi için bir şeyler yapılabilir diye düşünüyorum. Boğaz tıkanıklığı, burun tıkanıklığı gibi sorunları gelen toz taşınımından kaynaklı olarak yaşıyoruz. Şu an çok fazla toz taşınımının olduğu gözle görülebiliyor ve bu durum vatandaşları etkileyebiliyor. Artık bu toz taşınımına alıştığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.