SPOR - 04 Ocak 2023 Çarşamba 13:20

Lütfü Savaş: 'Bertuğ, milli takımın değişilmez oyuncusu olacak'

A
A
A
Lütfü Savaş: 'Bertuğ, milli takımın değişilmez oyuncusu olacak'

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, son günlerde adı büyük kulüplerle anılan Bertuğ Yıldırım hakkında, “Çok kaliteli ve güçlü bir yapıya sahip. Bertuğ, milli takımın değişilmez oyuncusu olacak“ dedi.

Hatayspor, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Ümraniyespor’a konuk oldu. Bordo-beyazlılar, İstanbul deplasmanından 2-2 beraberlik ile döndü. Karşılaşma sonrası İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, alt sıralardan kurtulmak isteyen iki takımın mücadelesine tanıklık edildiğini kaydederek, “İki takım da alt sıralardan kurtulmak, orta sıralara gelmek istiyordu. Maç 0-0 başladı ama 2-2 bitti. Bugün maç normal şartlarda Hatayspor’un galibiyetiyle bitmesi lazımdı. Çok gol kaçırdık. İlk yarı altı pastan kaçırdığımız gol pozisyonumuz var. Hem kanat oyuncularımız hem de santraforumuz altı pastan iki tane gol kaçırdı. Son dakikalarda 3 tane kafa vuruşu ile girdiğimiz net pozisyonlar var. Yani atabileceğimiz pozisyonları olumlu bir şekilde değerlendiremedik. Sonuç itibariyle iki takımda alt sıralardan kurtulamadı. İki takımda altlarda kaldı. Tabii ki daha çok maç var. Bu maçlarda en iyi performansı gösteren takım ligde kalacak veya daha üst sıralarda bitirecek. Biz iyi bir takıma sahibiz. Kadromuz gerçekten iyi, ekipte iyi. Bu talihsizliği yeneceğiz. Cumartesi gününden itibaren bu talihsizliği yenmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Hatayspor’un İstanbul deplasmanında alışılan performansından uzak olmasını Dünya Kupası için verilen arayla ilişkilendiren Başkan Savaş, “Takımlar kondisyon olarak lige tam alıştı dediğimizde Dünya Kupası arası verildi. Tekrar lige döndük ve odaklanmamız gerektiğinin farkındayız. Biz dahil ligdeki takımların henüz lige yeniden odaklanabildiğini düşünmüyorum. Birkaç hafta daha böyle gider, sonrasında takımlar ısınır ve tekrardan lige dönerler. Ben verilen aranın etkili olduğunu düşünüyorum. Ekibimiz 10 gün içerisinde 3. maçını oynadı. Hafta sonundan sonra artık haftada 1 maç oynayacaklar, o maçlarla da birlikte her takım kalitesiyle ve performansı ile farkını gösterip sonuç alacaktır. Biz Süper Lig’i ilk 10’da bitireceğimizi düşünüyoruz. Bugün ki maç berabere bitse de, çok gol kaçırsak da önümüzdeki maçlarda hem daha iyi oynayıp, hem daha iyi sonuçlar almak için Hatayspor çalışacak ve bunu da başaracak güçte” dedi.

"Bertuğ'u tez zamanda milli takıma yetiştirmemiz lazım"

Son günlerde ismi dev takımlarla anılan Bertuğ Yıldırım hakkında da konuşan Lütfü Savaş, “Biz öncelikle kendisini Türkiye’de önemli bir takıma vermek isteriz tabi ki ama Bertuğ’un yeri önce Avrupa yada İngiltere olması lazım. Müthiş bir fizik gücüne sahip, kaliteli bir insan, yaşı küçük ama olgun bir çocuk. Gelecekte onu nelerin beklediğini biliyor ama öncelikle milli takım ve daha sonra İngiltere’yi düşünmesi lazım. Ona göre hem psikolojisini, hem de fizik gücünü, kondisyonunu ayarlaması lazım. Tabii ki altı pasın içinde o topa da sert vurmaması lazım. Çok yavaş dokunacağı, gol yapacağı topuda yapamadı ama genç, ilk 11’de çıktı. Ben bunu heyecanına veriyorum. Zamanla heyecanı da geçecektir. Milli takımın değişmez bir santraforu olacaktır. Bertuğ, çok kısa zamanda bunu başarabilecek güçte bir oyuncu. Memnunuz yani, geleceği çok parlak bir oyuncumuz. Kısa dönemde bu geleceğini kendisi hazırlayacaktır. Volkan Hoca da onun üzerine çok düşüyor. Şu anda atletik, uzun boylu, güçlü fiziğe sahip. Aynı zamanda sosyal hayatı da çok düzenli olan bu futbolcuya milli takımın çok ihtiyacı var. Milli takıma bunu tez vakitte yetiştirmemiz lazım” dedi.

Yunus Kılıç - Enes Gümüş - Samet Yalçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.