GENEL - 01 Kasım 2015 Pazar 14:09

Barikatlar Vatandaşları Etkilemedi

A
A
A
Barikatlar Vatandaşları Etkilemedi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından açılan hendek ve kurulan barikatlar vatandaşları etkilemedi. Vatandaşlar, oy kullanma işleminin başlamasıyla birlikte sandıklara akın etti. İlçedeki bazı mahallerde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.
Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından açılan hendek ve kurulan barikatlar ile gerçekleştirilen terör olayları yüzünden birkaç kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve şiddetli çatışmalar yaşanan Cizre’de, vatandaşlar oy verme işleminin başlamasıyla birlikte sandıklara akın etti. 98 sandığın birleştirildiği ve aynı mahallelerdeki başka okullara taşındığı ilçede, seçimlere yoğun katılım olduğu gözlendi. Özellikle de sandıkların birleştirildiği okullarda vatandaşların oy vermek için kuyruklar oluşturduğu görüldü.
İlçede, polis tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Polis, terör olaylarının sıklıkla yaşandığı Cudi, Nur, Sur ve Yafes Mahallelerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, buralardaki bazı okulların önüne olası bir duruma karşı zırhlı araçlar konuşlandırıldı.
Cizre’de hasta ve engelliler ise sandık başlarına yakınları tarafından getirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."