GENEL - 03 Kasım 2015 Salı 18:30

Bölge Baroları Avukat Mehmet Nezir Okur'un Öldürülmesini Kınadı

A
A
A
Bölge Baroları Avukat Mehmet Nezir Okur'un Öldürülmesini Kınadı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 15 baro, Siirt Barosu’na kayıtlı avukat Mehmet Nezir Okur’un ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırıyı basın açıklaması yaparak kınadı.
Şırnak, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Ağrı, Tunceli, Iğdır ve Van baroları tarafından, Siirt Barosu’na kayıtlı avukat Mehmet Nezir Okur’a yapılan saldırıya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Bölge baroları adına açıklamayı okuyan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadıklarını vurguladı. Elçi, “Avukat Mehmet Nezir Okur, bürosundan evine gitmek üzere çıktığı sırada uğradığı alçakça saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Meslektaşımız 35 yaşında ve en küçüğü 20 günlük 3 çocuk babasıydı. Tamamen cehaletten kaynaklanan avukatlara yönelik saldırılar ne yazık ki son dönemlerde artış göstermiştir. Oysa avukat bir davanın ya da çekişmenin tarafı değildir. O, sadece insanlara hukuki yardım sağlayarak mesleğini icra eden kişidir. Hukuk ve adalet herkese lazımdır. Avukatı, davanın ya da çekişmenin tarafı olarak gören anlayış sorunludur, marazidir. Unutmamalıdır ki avukat, kendi işini ya da davasını değil, müvekkilinin işini ya da davasını takip eder. Bundan ötürü avukat, mesleğini icra ederken hasım olarak görülmemelidir” dedi.
Daha önceki olaylarda olduğu gibi bu olayda da idarecilerden herhangi bir tepki gösterilmediğine dikkat çeken Elçi, şunları kaydetti:
“Diğer meslek örgütleri mensuplarına yönelik saldırılar, başta idareciler olmak üzere, toplumun değişik kesimlerinden şiddetli tepkiler alırken; avukatlara yönelik saldırılar, bu son örnekte de görüldüğü gibi, neredeyse tepki dahi almamıştır. Yani avukatlara yönelik saldırılar maalesef artık sıradan bir hal almış ve kanıksanmıştır. Haksızlıklar karşısında sessiz kalmadıklarından olsa gerek avukatlar idareciler tarafından benimsenmemektedir. Tarih boyunca avukatlar müvekkillerinin haklarını korumak, toplumu daha ileriye götürebilmek ve hukuku ülkelerinde egemen kılmak için büyük mücadeleler vermişler ve bu uğurda bedel ödemişlerdir. Kimi zaman sözlü, kimi zaman fiili saldırılara uğramış ve hatta hayatlarından olmuşlardır. İdareciler ya da toplumun değişik kesimleri, avukatlara yapılan saldırılara sessiz ve duyarsız kalsa da, biz barolar ve avukatlar her zaman gerekli tepkiyi en üst seviyeden vermeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki hiçbir meslektaşımız yürüttüğü kutsal ve onurlu mücadelede yalnız değildir. Faillerin yargı karşısına çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılması için soruşturmanın takipçisi olacağız. Bu vesile ile meslektaşımızın hayatına mal olan bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor; meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Ünlü: “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız” 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle, İI Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cihan Dirik, Manisa Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Ramazan Satır, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Dilki, Suat Gökbel ve İnanç Atılgan’dan oluşan heyet Vali Enver Ünlü’yü ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası münasebetiyle Manisa’da düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Manisa’da ticaretin, sanayinin ve tarımın yanında turizm alanında daha da gelişmesi için güzel yatırım ve çalışmaların yapıldığını belirten Vali Ünlü, “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız. Bu konuda İI Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dernekler, acenteler olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Valilik olarak bizimde öncelik haline getirdiğimiz konulardan bir tanesi turizm. Standartların arttırılması daha fazla turistin ilimize gelmesinin sağlanması temel görevlerimiz arasında gözüküyor. Bu konuda herkesin ortak aklıyla kentin, bütün dinamiklerinin katkılarıyla bunu ileri taşınmamız gerektiğini düşünüyorum. Turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ederek, turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.