GENEL - 20 Ekim 2017 Cuma 16:05

Cizre Bisiklet ve Doğa Derneği faaliyetlerine başladı

A
A
A
Cizre Bisiklet ve Doğa Derneği faaliyetlerine başladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kurulan Bisiklet ve Doğa Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını yaparak, faaliyetlerine başladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kurulan Bisiklet ve Doğa Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını yaparak, faaliyetlerine başladı.


Cizre Bisiklet ve Doğa Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını Eczacılar Odasında yaptı. 20 Nisan 2017’de kurulan derneğin olağan genel kongresinde divan kurulu üyeleri belirlendikten sonra, gündem maddeleri belirlenip, seçimlere geçildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde, yönetim kurulu başkanlığına Fuat Esmeray seçilirken, Başkan Yardımcılığına Cemal Durak ve Genel Sekreterliğe Mehdi Arslan ile Saymanlığa İdris Cabadak getirildi.


Bölgede farkındalık oluşturmak ve insanları bisiklet kullanarak doğa ile buluşturmak adına derneği kurduklarını belirten Başkan Esmeray, amaçlarının çocukları kahve köşelerinden uzak tutmak, onlara doğayı ve bisikleti sevdirmek olduğunu vurguladı. Esmeray, “Amatörce başlamış olduğumuz bisiklet turları kısa zaman içinde birçok insanımızın içinde bir tutkuya dönüştü. Cizre’nin ve bölgenin tarihi turistik yerlerinin tanımak, tanıtmak doğayı seven, şehrimizin kültürüne katkı sunan, gürültüsüz ortam, sağlıklı bir yaşam arzu eden, bisiklet sevdalısı tüm insanları bu oluşum içinde görmek istiyoruz” dedi.


Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Ölmez ise, “Bisiklete binen herkes statüsünü, cebindeki kredi kartı ve bankamatiğini bir tarafa bırakarak eşit bir şekilde kendi beden gücüne dayanarak yol alır. Dolayısıyla bu derneğin oluşumunu Cizre’de yaşanan sıkıntılardan dolayı bir nefes alma olarak görüyorum ve büyük bir ihtiyaçtı. Derneğin kurulma süreci ve yapılan çalışmalar mevcut olmasına rağmen hedeflerimizin arasında olan kadınları sosyal yaşama dahil etmek ve bunun bir yolu da bisiklet olduğunu vurgulamamıza rağmen dernek tek kadın olarak bulunmam beni bir hayli üzüyor. Çünkü bunun sorumluğu kadınlarda değil siz entelektüel arkadaşlarımda olduğunu düşünüyor ve en kısa zamanda derneğe yeni kadın üyelerin dahil edilmesi ümit ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir