GENEL - 10 Kasım 2015 Salı 17:08

Cizre'de Hastaneye Saldırı Protesto Edildi

A
A
A
Cizre'de Hastaneye Saldırı Protesto Edildi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak Şubesi, Tabip Odası ve Mardin-Şırnak Eczacılar Odası’nca, Cizre İlçe Devlet Hastanesi’ne yönelik saldırı kınandı.
SES Şırnak Şubesi, Tabip Odası ve Mardin-Şırnak Eczacılar Odası tarafından Cizre İlçe Devlet Hastanesi’ne yapılan roketli saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, dün sabah yaşanan çatışma sonrası Cizre Devlet Hastanesi Diyaliz Birimi’ne isabet eden roketin yaralanma ve can kayıplarına neden olmamasının şans eseri olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Halka hizmet veren bu tür yerlerin bu şekilde çatışma alanlarının içine çekilmesini her ne sebeple olursa olsun kabul etmiyor ve bu durumu protesto ediyoruz. Derhal 7 Haziran öncesi çatışmasızlık durumuna dönülmesi, çatışmalı ortama bağlı gergin atmosferin dağıtılması için de tüm tarafları, demokratik kitle örgütlerini derhal adım atmaya sorumluluk almaya çağırıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nı Cenevre Sözleşmesi’ndeki yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir