YEREL HABERLER - 30 Nisan 2016 Cumartesi 17:23

Cizreli Boksörler İddialı

A
A
A
Cizreli Boksörler İddialı

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenecek olan Liselerarası Türkiye Boks Şampiyonası’na 7 boksörle katılacak olan Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü boks takımı, hazırlıklarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Türkiye Boks Milli Takımı Antrenörlerinden Zahit Sevinik nezaretinde yoğun bir antrenman programı ile 2 Mayıs 2016’da Konya’da düzenlenecek olan Liselerarası Türkiye Boks Şampiyonası’na hazırlanan Cizreli boksörler, önemli dereceler ile dönmenin hesaplarını yapıyor. Şampiyona öncesi çocukların çok sıkı bir şekilde müsabakalara çalıştığını belirten Sevinik, “Konya’da liselerarası A ve B gurubundan oluşan Türkiye Boks Şampiyonası var. A gurubunda iki sporcumuz, B Gurubunda da beş sporcumuz mücadele edecek. A grubunda Muhammed Ali Sevinik ve Mehmet Merdan Sönmez mücadele edecek. B gurubunda da Bengi Vesek, Muhammed Sait Budak, Yusuf Oğun, Lokman Mendi, Abdulgafur İlhan mücadele edecek. Liselerarası Türkiye Boks Şampiyonası’na çocuklarla birlikte iyi bir çalışma yaptık. Ancak ilçedeki olaylar nedeni ile biraz sıkıntı çektik. Ama inşallah bu sıkıntıları bir daha çekmeyiz. Çocuklarımızın da bu tür olaylardan etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz dedi. Türkiye Şampiyonasına iyi bir şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz, inşallah çocuklar başarılı olurlar. Bu zorlu süreçte gençlerimize ve sporcularımıza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Şırnak Valimize, Cizre Kaymakamı’na ve Şırnak İl ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlerimize sporcularım adına teşekkür ediyorum” dedi.
“CİZRE’NİN BAŞARILARLA ANILMASINI İSTİYORUZ”
Cizre Anadolu Lisesi Öğrencisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Sporcusu Muhammed Vesek, “Konya’da düzenlenecek olan boks şampiyonasına gideceğiz. Elimizden geldiği kadar şampiyonadan dereceyle dönmek istiyoruz. Orada bölgemizi, ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Cizre’nin artık olaylarla değil spor alanında elde edeceğimiz başarılarla anılmasını istiyoruz. Terör olayları nedeni ile eksikliklerimiz oldu, antrenmanlara gelemedik ve psikolojik sorunlarımız oldu. Eğer antrenmanlara gelseydik şimdi daha iyi hazırlanmış olurduk” diye konuştu.
Cizre Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Oğun ise, şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, “Elimizdeki imkanlarla müsabakalara en iyi şekilde hazırlanıp, alnımızın teri ile başarılara imza atmak istiyoruz. İlçedeki terör olayları ve silah sesleri moralimizi çok bozdu. Antrenmanlarımızı hiç evde yapamıyorduk. Yasağın kalkması ile birlikte antrenmanlara kaldığımız yerden başlayıp yaralarımızı sarıp toparlanmaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
Son dönemdeki olaylardan dolayı müsabakalara istedikleri şekilde hazırlanamadığını belirten Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Muhammed Ali Sevinik de, “Olaylardan sonra hemen çalışmalara başladık. Derece alarak memleketimize dönmek istiyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir