ASAYİŞ - 21 Ağustos 2018 Salı 10:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kato kahramanlarına selam

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kato kahramanlarına selam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramında Irak sınırında bulunan Kato Dağı’nda askerlerle kutladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramında Irak sınırında bulunan Kato Dağı’nda askerlerle kutladı. Süleyman Soylu’nun Kato Dağı ziyareti sırasında cep telefonu ile kahraman askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnanıyorum ki sizler dik durdukça bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız susmayacak, bu vatanımızı kimse bölemeyecektir" dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bayram namazını Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kıldıktan sonra kahraman Mehmetçikle bayramlaşmak üzere Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile birlikte 2 bin 850 rakımlı Kato Dağı zirvesine çıktı. Helikopterle Kato Dağı’na çıkarak askerlerle kahvaltı yapan ve sorunlarını dinleyen Bakan Soylu, kahvaltı sofrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun telefonuyla kahraman askerlere seslendi. Erdoğan, "Bütün kardeşlerimize öncelikle selam sevgilerimi gönderiyorum Kurban bayramlarını tebrik ediyorum. Rabbim nice bayram ve nice zaferlere bizleri kavuştursun inşallah. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Allah yar yardımcımız olsun. İnşallah geleceğimiz de zaferlerle dolu olsun. İnanıyorum ki sizler dik durdukça bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız susmayacak bu vatanımızı kimse bölemeyecek ve milletimiz çok daha refah huzur içinde olacaktır nice bayramlara diyorum tekrar Kurban bayramınızı tebrik ediyorum" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinleyen askerler ise bu tablodan büyük gurur duyduklarını söyledi. Vatan savunması için Kato Dağı zirvesinde hem terörle hem çetin geçen mevsim şartları ile mücadele eden kahraman Mehmetçik, terör örgütlerinin Irak’ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından Kato Dağı üzerinden Türkiye’ye girişlerine izin vermiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."