ASAYİŞ - 20 Mart 2015 Cuma 13:07

Eve Giren Silahlı Hırsızlar Yakalandı

A
A
A
Eve Giren Silahlı Hırsızlar Yakalandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir eve giren silahlı hırsızlar suçüstü yakalandı. Ev sahibi, fark edildiklerini anlayarak kaçan soygunculardan birini kıskıvrak yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Dicle mahallesinde Mahmut Olcar’a ait eve iki hırsız girdi. Ellerinde silah ve bıçak olan hırsızlar soygun esnasında fark edilince aldıkları ziynet eşyaları ile kaçmaya çalıştı. Hırsızları İpek Yolu üzerine kadar kovalayan Mahmut Olcar, vatandaşların yardımıyla B.U. adlı hırsızı yakaladı. Savcılığa sevk edilen B.U., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken polis kaçan diğer zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
Mahmut Olcar’ın oğlu Şerif Olcar, hırsızların yanlarında tabanca ile evlerine girdiklerini ve en ufak bir harekette aile fertlerine ateş açabileceklerini söyledi. Şerif Olcar, hırsızın balkon kapısını zorladığını belirterek şöyle konuştu: "Oradan gelemediği için pencereyi zorluyor tornavida ile. Pencereden girdikten sonra ilk önce çocuk odasına geçiyor. Oradaki eşyaları salon kısmına getiriyor. Orada arama yapıyor eşyaları çıkarıyor. Sonra anne ve babamın yatak odasına giderek babamın pantolonundaki cüzdanı ve bütün eşyalarını çıkarıp salona getiriyor. Orada da para ve ziynet eşyalarının tümünü çıkararak salona getiriyor. Kız kardeşim uykulu iken görüyor ve silahı olduğu için ses çıkaramıyor. Hırsız tam da çıkarken kız kardeşim gelip bize seslendi ve babam hırsızı kovaladı, İpek yolu üstünde yakaladı."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir