EĞİTİM - 24 Ocak 2016 Pazar 10:42

İdil'deki Öğrenciler Telafi Eğitimi İçin Midyat'a Gönderildi

A
A
A
İdil'deki Öğrenciler Telafi Eğitimi İçin Midyat'a Gönderildi

Şırnak’ın İdil ilçesinde terör olayları ve yapılan boykotlar nedeniyle okullarından ve derslerinden olan öğrenciler yoğunlaştırılmış telafi eğitimi almak için Mardin’in Midyat ilçesine gönderildi.
İdil’de teröristler tarafından açılan hendek ve kurulan barikatlar yüzünden okula gidemedikleri için eğitimleri yarıda kalan ortaokul son ve lise son sınıf öğrencileri, Midyat’ta yoğunlaştırılmış telafi eğitimleri alacak. Zorunlu olmayan ve gönüllülük esasına göre eğitim almak isteyen öğrencileri tespit eden Şırnak Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve İdil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, öğrencilerin Midyat’a gidebilmesi için her türlü yardımı sağladı.
Eğitimden bayağı geri kaldığını belirten lise öğrencisi Melek Örüç, yaklaşık bir ay boyunca doğru düzgün okula gidemediğini ve bir an önce geri kalan derslerini tamamlamak için heyecanlı olduğunu belirtti. İdil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan ise öğrencilerin yerleşmesine ve yapılan her türlü yardımlarından dolayı Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman’a teşekkürlerini ileterek, öğrenci ve öğretmenler için başarılar diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir