GENEL - 31 Mayıs 2018 Perşembe 13:04

Şenoba helikopter kazası şehitleri anıldı

A
A
A
Şenoba helikopter kazası şehitleri anıldı

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde geçen yıl helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 12 asker, şehadetlerinin birinci yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde geçen yıl helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 12 asker, şehadetlerinin birinci yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.


Uludere ilçesi Şenoba beldesi yakınlarında 31 Mayıs 2017de meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen eski 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 2’si pilot, biri teknisyen, 13 asker için anma programı düzenlendi. Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Mehmet Aktaş, Vali Yardımcıları Adem Ergül, Sercan Gökdemir, Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı, Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Efcan Yaşin, Başsavcı Mehmet Patlak ve askerler katıldı.



“Şehitlerimizi unutmayacağız”


Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Piyade Yarbay Çağlar Çağlar tarafından şehitlerin öz geçmişleri okundu. Restore edilen Şehitlik Anıtı’nda Kore Savaşı, Kıbrıs Savaşı ve bölgede şehit olan asker, polis, güvenlik korucusu ve sivil şehitlerin adlarının bulunduğunu belirten Çağlar, “Aralarında 23. Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve 12 askeri personel ile Şenoba Alayında terörle mücadele eden birliklerini denetlemek üzere giderken dönüşte helikopter kazasında şehit olmalarını minnetle yad ediyoruz. Şehitlerimizi unutmayacağız. 1984’ten günümüze kadar terörle mücadelede kapsamında Şırnak’ta bin 930 şehit verdik. Kahraman şehitlerimizin kutsal emaneti olan vatan ve bayrak nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içerisinde dimdik bir şekilde görevimizin başındayız” dedi.



“Anadolu’da özgürlüğün bedeli hep ağır oldu”


Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ise Anadolu topraklarında özgürlüğün bedelinin hep ağır olduğunu anlatarak, “1071’de kanımızı dökerek ayak bastığımız bu mübarek topraklarda, o günden bugüne hürriyetimizi ve bağımsızlığımızı muhafaza etmek için aziz şehitlerimizin kanlarını vererek geliyoruz. Bu süreçte bize açıkça saldırma cesareti gösteremeyen kadim düşmanlarımız, son 35-40 yıllık süreçte bu sefer bizim içimizden devşirdikleri hain PKK’lıları ve hain FETÖ’cüleri bize saldırarak bu emellerine ulaşmaya çalıştılar. Bizi kardeş kavgasına tutuşturarak, bizi ayrıştırarak, bizi bölerek bu emellerine ulaşmaya çalıştılar. Ama kahraman ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucumuz ve tabii ki vatandaşlarımızın da desteği ile bu oyunu da bozmuştur, bir paçavra gibi atmıştır. Bu süreçte de şüphesiz çok sayıda şehit verdik. Aziz vatan evlatları kanlarını döktü. Yine çok sayıda gazimiz oldu. Ama Allah’ın izni ile dediğim gibi bu oyunu da bu millet bozmuştur. Bir paçavra gibi atmıştır” diye konuştu.



“Şırnak halkı çok büyük bedel ödedi”


Bu oyunun en açık bir şekilde sergilendiği coğrafyalardan birinde bulunduklarını kaydeden Aktaş, şunları kaydetti:


“Maalesef, Şırnak ilimiz bu noktada çok büyük acı ve dram yaşamıştır. Şırnak halkı da bu ihanetin çok büyük bedelini ödemiştir. Şırnak’ımızda, maalesef burada kanını döken şehit olan Mehmetçiğimizin, askerimizin, polisimizin yanında 800’den fazla Şırnaklı kardeşimiz de bu mücadeleye kanı ile destek vermiştir. Allah bütün şehitlerimizden razı olsun, ruhları şad olsun. Bu mücadelede nöbeti devir alarak, burada bu şanlı mücadeleyi komuta eden Aydoğan Aydın paşamız ve 12 silah arkadaşı geçtiğimiz yıl, yine bir Ramazan günü, silah arkadaşlarını ziyaret edip, oradaki terör ile mücadeleyi koordine edip, onlar ile iftar yaptıktan sonra il merkezine dönüş esnasında maalesef geçirdikleri elim helikopter kazası sonucu şehadete yürümüşlerdir. Şehitlik mertebesini elde etmişlerdir. Bu mücadele de bir ömür boyu 51 yaşına kadar kahramanca bu mücadeleyi yürütüp, en sonunda yüce Rabbimin takdiri ile en büyük mertebe olan, peygamberlikten sonraki bizler için en büyük mertebe olan şehadet mertebesine ulaşan Aydoğan Aydın paşamız başta olmak üzere, yine aynı kazada şehadet şerbetini içen 12 arkadaşına ve bu şanlı mücadele de şehit düşen bütün kahraman şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Sizler adına onların anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Allah bizlere de bu en yüksek mertebeyi nasip etsin.”


Program, duaların okunmasının ardından anıtın gezilmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı İzmir’de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan’a kaçan ve İnterpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda yakalan cinayet zanlısı, Sırbistan’a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardından İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik’e ait olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdüğünü tespit etti. Sırbistan havalimanında yakalandı Ayrıca şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünce aynı gün saat 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanına 17.15 varışlı uçağa binmiş olduğu, uçağın Sırbistan’a inişine yaklaşık yarım saat olduğu anlaşıldı. Olayın üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan makamlarıyla ilgili daire başkanları iletişime geçerek şüphelinin Sırbistan ve Interpol polislerince uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanında muhafaza altına alınması sağlandı. İzmir polisi Türkiye’ye getirdi Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ise şüpheli Erol Çelik için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Türkiye’den hareket eden İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Sırbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi. Aralarındaki husumetten dolayı kardeşini öldürmüş Cinayet şüphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Urla Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.