EĞİTİM - 03 Kasım 2015 Salı 14:06

Silopi'de Görevli Öğretmen İstedi Urla Kaymakamlığı Harekete Geçti

A
A
A
Silopi'de Görevli Öğretmen İstedi Urla Kaymakamlığı Harekete Geçti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne şubat ayında atanan öğretmenin kütüphanenin boş olduğunu görmesi üzerine başlattığı kampanya, İzmir’in Urla İlçe Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi. Kaymakamlığın girişimleri sayesinde tozlu kütüphane rafları kitaplarla doldu.
Silopi’de şubat ayında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atanan rehber öğretmeni Ömer Yıldızsoy, okulun kütüphanesinin boş olduğunu görünce kampanya başlattı. Bu çerçevede, batıdaki arkadaşlarını arayarak, destek isteyen öğretmen, Urla İlçe Kaymakamlığı ile de iletişime geçerek, bu konuda yardım talep etti. Kaymakamlık ise, genç öğretmenin öğrencileri için başlattığı kampanyaya destek olmak amacıyla harekete geçti. Urla Kütüphanesi ve özel bir kitapçıdan bin 500 kitap temin eden kaymakamlık, bunları 13 koli şeklinde Silopi’deki okula gönderdi. Öğretmenin başlattığı kampanya, kaymakamlığın ise desteği sayesinde okulun kütüphanesinin tozlu rafları kitaplarla doldu.
Öğretmen Yıldızsoy, okula atandığında ciddi bir kitap eksikliği olduğunu gördüğünü belirterek, “Burası eğitim öğretim noktasında çok düşük bir ilçe. Öğrencilerimizin kitap ihtiyacı vardı. Arkadaşlar ile kitap kampanyası düzenledik. Şehir dışındaki arkadaşlarımızı aradık. İstanbul ve İzmir’deki arkadaşlarımızla iletişime geçtik. Kampanyaları başlattılar ve kütüphanemiz kitapla doldu” dedi.
Okul öğrencileri ise Urla Kaymakamlığı ve Halk Kütüphanesi’ne teşekkür ettiklerini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir