YEREL HABERLER - 02 Şubat 2016 Salı 15:14

Silopili Kadınlara Kurs

A
A
A
Silopili Kadınlara Kurs

Girişimci Kadınlar Derneği’nce, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki kadınlara yönelik kurs açılacak.
Girişimci Kadınlar Derneği’nce, SODES’e sunulan “Geleceğin İnşası” projesi kabul edildi. Kurs çerçevesinde Silopi’de bulunan 120 kadına çeşitli kurslar verileceği bildirildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Ali Bilgin, “Kadınların zamanlarını değerlendireceğini bir merkez kurduk. Burada bilgisayar, İngilizce, aşçılık, el sanatları kursları ile oku-yazma kurslarını açacağız. Toplamda 120 kadına 2. dönem itibari ile hizmet vermeye başlayacağız. Amacımız kadınlara her alanda yer açmak. Toplum içerisinde kadın istihdamının gelişine katkı sunmak. Bu amaçla kadınlarımıza yönelik böyle bir proje hazırladık” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şahinbey’de Çocuk Şenliğine yoğun ilgi Şahinbey Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 20-28 Nisan tarihleri arasında açık olacak çocuk şenliğinde çocuklar şişme oyun gruplarında ve her gün düzenlenen müzikallerle eğlenceyi doyasıya yaşıyor. Düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. “Çocuklar eğlenceye doyacak” Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Çocuklarımızın vakitlerini daha verimli değerlendirmeleri için 20-28 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan Çocuk Şenliği düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayram nedeniyle düzenlediğimiz şenliğimize aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. 28 Nisan saat 20:00’a kadar açık kalacak olan şenlikte çocuklarımız için birbirinden eğlenceli müzikaller sergilenecek. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız sadece müzikaller değil şişme ve diğer oyun alanlarında da vakit geçirerek doyasıya eğleniyorlar. Fuarımız her gün sabah saat 09.00’da kapılarını açıp, 20.00’a kadar sürüyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediğimiz etkinliklere tüm çocukları bekliyoruz” dedi. “Çeşitli etkinlikler düzenleniyor” Şahinbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar düzenlenen müzikaller ve gösterilerle oldukça eğlenceli anlar yaşarken daha sonra ise kendileri için hazırlanan oyun alanlarında enerjilerini atıyorlar. Anne, babalar ise çocuklarının zamanlarını eğlenceli şekilde geçirmelerinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.
Karabük Oturarak Voleybol 1. Lig müsabakaları Karabük’te sona erdi Karabük’te Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Oturarak Voleybol 1. Ligi müsabakaları sona erdi. Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 2 grupta oynanan müsabakalara, 12 takımdan yaklaşık 200 sporcu, yönetici ve teknik heyet katıldı. Maçların ardından A Grubu’nda Osmaniye Gençlik B Grubu’nda ise Bolu Gerede Spor Kulübü grubunu lider tamamladı. Grup mücadelelerinin ardından takımlar mayıs ayında yapılacak finallerde mücadele verecek. Final etabı sonunda iki takım Oturarak Voleybol Süper Ligi’ne yükselecek. Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Koordinatörü Onur Hoşnut Karabük’te çok güzel bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını söyledi. Katılımcı sayısı olarak ise Hoşnut, “6 takımdan iki grup halinde 12 takım tek devreli lig usulüne göre oynandı. Her takımın 14 sporcu hakkı olsa da her takımda o kadar oyuncu bulunmadığı için ortalama 10 oyuncu ile geldiler diyebiliriz” dedi. Oturarak Voleybol branşının yaklaşık bir yıl önce Türkiye Voleybol Federasyonu bünyesine dahil olduktan sonra bu turnuvanın önemli olduğunu belirten Hoşnut, “Bu süreçte evrak işlemleri, takım hazırlıkları ve organizasyon süreci ile birlikte ilk düdüğü Karabük’te çalmak nasip oldu. Bu durumdan da çok umutluyuz. Türkiye Voleybol Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın da ilgisi ve desteği oldukça büyük. Bundan sonra çıtanın yükseleceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Hoşnut, başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven olmak üzere Karabük’teki organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken birkaç hafta sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakaları için tekrar Karabük’e geleceklerini belirtti.