GENEL - 19 Ocak 2016 Salı 13:27

Şırnak Valisi'nden ‘Silopi' Açıklaması

A
A
A
Şırnak Valisi'nden ‘Silopi' Açıklaması

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yapılan başarılı operasyonlar sonucu Silopi’de kamu düzeninin tesis edildiğini belirterek, hendeklerin bertaraf edildiğine ve teröristlerin etkisiz hale getirildiğine dikkat çekti.
Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi ilçesinde gündüzleri kaldırılan sokağa çıkma yasağına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Valilik binasında düzenlediği toplantıda konuşan Su, yasak süresince yürütülen operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğine ve teröristin etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken Su, “Ayrıca yapılan bu operasyonda 518 barikat, 270 adet hendek, 800 adet el yapımı kuvvetli patlayıcı bertaraf edilmiştir” dedi.
Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşların sağlık, gıda, ilaç ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığına vurgu yapan Su, “Bu amaçla ilimize mevcut sağlık personeline ilaveten 105 sağlık personeli takviyesi yapılmış, muhtemel ihtiyaçlar için 1 uçak ve 1 helikopter ambulans hazır tutulmuştur. Bu süre zarfında Silopi ilçemizde 112 hizmetleri ile ilgili olarak ambulanslara yönelik terörist saldırılar sebebiyle ulaşılamayanlar hariç 2 bin 750 vakaya müdahale edilmiş, acil serviste 8 bin 650 hastaya bakılmış ve tedavileri yapılmış ve 188 doğum gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın gıda ve benzeri ihtiyaçları için gerekli tedbirler alınmış, açık tutulan market, fırınlara ilaveten Silopi Kaymakamlığı’nca 9 bin 430 adet gıda paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır” diye konuştu.
Teröristlerin, başta yaşam olmak üzere vatandaşların haklarına tecavüz ettiğini kaydeden Su, şu ifadelerde bulundu:
“Bölücü terör örgütü mensupları sadece bunlarla kalmamış vatandaşlarımızın evlerini işgal ederek duvarlarını kırarak ve evlerine de patlayıcılar yerleştirerek görülmemiş bir vahşet ve insafsızlık sergilemişler, polis, asker, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç demeden kalleşçe saldırılar yapmışlardır. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik kuvvetlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yapılan başarılı operasyon sonucu Silopi ilçemizde kamu düzeni tesis edilmiş, barikat ve hendekler bertaraf edilmiş teröristler etkisiz hale getirilmiş ve vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlanmıştır. Bütün bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede vatandaşlarımızın terör sebebiyle oluşan zararlarının karşılanması için hasar tespit çalışmaları başlayacak olup vatandaşlarımızın görevlilerimize yardımcı olmasını istiyorum. Ayrıca bu süreçte evlerini bırakarak yakınlarının yanına giden vatandaşlarımızın geri döndüklerinde özellikle dikkatli olmalarını şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri vb. materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bilgi vermelerini özellikle rica ediyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir