GENEL - 14 Eylül 2018 Cuma 14:59

Şırnak’ta gerçeği aratmayan tatbikat

A
A
A
Şırnak’ta gerçeği aratmayan tatbikat

Şırnak Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen yangın ve hasta kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Şırnak Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen yangın ve hasta kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.


Şırnak Devlet Hastanesince, yangın ve hasta kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği, Kadın Doğum Servisinde yangın çıktı. Durumu fark eden personel yangın butonuna basarak “kırmızı kod” verdi. Bu arada itfaiye ve Acil Komuta Merkezi aranarak konuyla ilgili bilgi verildi. Hastanenin eğitimli yangın söndürme ekibi derhal olaya müdahale ederek, yangının büyümesini engelledi. Hastane yangın müdahale ekibi yangını kontrol altına almaya çalışırken, diğer taraftan kurtarma ekipleri servislerdeki hastaları hastane bahçesine çıkardı. Hastane müdahale ekibi su ve köpükle müdahale ederek yangını kısa sürede söndürmeyi başardı. Yangın sırasında 3’üncü katta mahsur kalan 2 hasta, itfaiye aracının merdiveniyle çıkan erler tarafından kurtarıldı. Gerçeği aratmayan tatbikat, başarılı bir şekilde sona erdi.


Başhekim Uzm. Dr. Yakup Uslu ise, “2018 yılı yangın ve hasta kurtarma tatbikatı çerçevesinde personellerimizle başarılı bir şekilde yaptık. Tatbikatın amacı olası bir yangın veya olay esnasında personelimizin duyarlılığını artırmak, böyle bir olay esnasında nasıl bir refleks göstereceklerini uygulamalı olarak öğretmekti. Sağ olsunlar bizim personelimizde gerekli duyarlılığı gösterdi. Gerekli hazırlığı yaptılar. Çok da başarılı geçti. Tabi ki böyle bir olayın olmasını istemeyiz. Ama böyle bir durum karşısında personelimiz gerekli refleksi en başarılı şekilde gösterecektir. Tatbikatımız da başarılı bir şekilde geçmiştir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.