GENEL - 02 Kasım 2017 Perşembe 16:57

Şırnak’ta yangın tatbikatı

A
A
A
Şırnak’ta yangın tatbikatı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden oluşan bir grup, Şırnak’ta görev yapan itfaiye erlerine yangın tatbikatı eğitimi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden oluşan bir grup, Şırnak’ta görev yapan itfaiye erlerine yangın tatbikatı eğitimi verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden oluşan 4 kişilik ekip, Şırnak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan 27 itfaiye erine 1 haftalık eğitim süresinin son gününde tatbikat yaptırıldı. Atatürk Mahallesi PTT Başmüdürlüğünün boş binasında gerçekleşen eğitim tatbikatında, itfaiye erleri senaryo gereği binada oluşan yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye erlerine durum değerlendirme toplantısı ve yapılan hatalar ile ilgili bilgi verildi.


Eğitim ile ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şişli Grup Amir Yardımcısı Necmettin Gençkurt, “4 kişilik grupla birlikte Şırnak’a geldik. Şırnak eğitim ve ekipman talepleri oldu. İtfaiye müdürlüğünün eğitim ve malzeme taleplerini karşıladık. Şırnak Belediyesi İtfaiyenin 27 kişilik ekibine bir haftalık dolu dolu eğitiminin ardından bugün yangın tatbikatını gösterdik. Kurtarma becerileri, yangına müdahale, yaralı kurtarma ve diğeri müdahale eğitimlerimizle elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Güzel bir eğitim oldu” dedi.


Şırnak Belediyesi İtfaiye Müdürü Reşat Üstün ise, görevlerinin kutsal ve hayati bir meslek olduğunu söyleyerek, “Birimizde eksik olan eğitim ve ekipman talebini daha önce 5 yıl çalıştığım İstanbul büyükşehir Belediyesi’ne yazı ile talepte bulunduk. Onlar da bu talebimi olumlu karşılayıp bizlere ekipman ve eğitim desteği verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Eğitim çok yararlı geçti arkadaşlarımız faydalandılar. Bundan sonra oluşabilecek yangın ve müdahale olaylarında eksikliklerimizi görme ve bunları giderme şansını yakaladık. İnşallah Şırnak İtfaiyesini daha donanımlı, eğitimli bir seviyeye getireceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir