GENEL - 24 Ocak 2017 Salı 20:46

Şırnak’ta yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi

A
A
A
Şırnak’ta yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesi Kösrali Köyü yol güzergahına teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı güvenlik güçleri tarafından imha edildi.
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Silopi ilçesi Kösrali Köyü yol güzergahına bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı güvenlik kuvvetlerimizce etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleni başlıyor Şampiyonların belli olacağı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yarış şöleninin startı yarın verilecek. Gazi Koşusu ise bu yıl 30 Haziran Pazar günü yapılacak. Türk atçılığının en önemli yerlerinden olan Veliefendi Hipodromu’nda, İlkbahar - Yaz yarış sezonunda start veriliyor. 93 yarış gününü kapsayan sezonun açılışında ilk kez koşacak yeni taylar ve Gazi Koşusu adaylarının boy göstereceği safkanların katılacağı 10 koşulu bir program yapılacak. Günün önemli mücadeleleri ise Gazi Koşusu adaylarının sahneye çıkacağı Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları olacak. 3 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki 1400 metre mesafeli handikaper Orhan Meker adına düzenlenecek koşu saat 16.00’da, yine 1400 metre çim pistteki merhum Ergin Talay’ın anılacağı koşu da saat 17.00’de başlayacak. 2024 yılı Orhan Meker Koşusu’nda start alacak 13 safkan şöyle: "Warrior Lion, Zizka, Perfect Player, Dawn Runner, Dragon Flame, Majestic Endeavour, Arasın Aslanı, Kando, Proteus, Adige Perit, Oppenheimer, Febris ve Neon Noir." Bu yılki Ergin Talay Koşusu’nda ise Festival Fever, Al Tan, Blue Sunset, Ice Bear ve Myboytomo isimli safkanlar start alacak. İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, bölünen koşular hariç olmak üzere 480’i çim ve 295’i sentetik olmak üzere toplamda 775 koşuda safkanlar birincilik için sahaya çıkacak. Bu koşuların 444’ünde safkan İngiliz atları, 331’inde safkan Arap atları start alacak.
Gaziantep Gaziantep’te baklava satışında rekor Gaziantep’te Ramazan ayı ve bayram boyunca 85 ton baklava satışı yapıldı. Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, şehirdeki baklava satışlarının bu yıl Ramazan ayında önemli bir artış gösterdiğini söyledi. Geçen yıl 60 ton olarak kaydedilen satış rakamları, bu yıl 85 tona yükselerek dikkat çekici bir büyüme sergiledi. Başkan, bu artışın Gaziantep’in geleneksel lezzetlerine olan ilginin bir göstergesi olduğunu ve şehrin baklava üretimindeki ustalığının altını çizdi. Ramazan ayının bereketiyle birlikte, Gaziantep baklavasına olan talebin arttığı ve bu durumun satışlara olumlu yansıdığı belirtildi. “Bu yıl 85 ton ile yeni bir rekor kırdık” Geçen yıllara oranla bu yıl yeni bir rekora imza attıklarını söyleyen Katmerci, “Ramazan ayı çok güzel geçti. Bildiğiniz gibi asrın felaketi bizi derinden etkiledi Yerel yönetimler ve hükümetimizin desteğiyle yaralarımızı hızlı bir şekilde sardık ve toparlandık. 9 günlük tatilde esnafımıza ilaç gibi geldi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelindeki yurt içi ve yurt dışı misafirler ağırlama rekorları bizdeydi. Bu yılda üstüne katarak zirveyi bırakmadık. Geçtiğimiz yıl baklava satışımız 60 ton olmuştu. Bu yıl 85 ton ile yeni bir rekor kırdık. Hedefimiz 100 ton baklava satışı yapmak” dedi. “En çok tercih edilen klasik baklava” En çok tercih edilen baklavanın klasik baklava olduğunu aktaran Katmerci, “En çok tercih edilen baklava klasik Gaziantep’e has her sofrada bulunan klasik baklava oldu. Bu yıl yine şehir dışı satışımız 1. sırada yer aldı. Bildiğiniz gibi Gaziantep’te ikamet eden vatandaşlarımız her zaman baklavayı bulabiliyor. Fakat Gaziantep dışında veya ülke dışında olan vatandaşlar kolay erişim sağlayamıyor. Bu yüzden Ramazan ayının 15. gününden itibaren şehir dışından çok fazla talep oluştu. Bizde periyodik olarak sıralayıp siparişleri müşterilere ulaştırdık” diye konuştu.