ASAYİŞ - 23 Eylül 2015 Çarşamba 13:11

Uludere'de Bulunan Eyp İmha Edildi

A
A
A
Uludere'de Bulunan Eyp İmha Edildi

Şırnak’ın Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Karataş Tepe mevkiinde bulunan El Yapımı Patlayıcı (EYP) kontrolü bir şekilde imha edildi.
Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 21 Eylül 2015 tarihinde saat 04.30’da Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı emir komutasında teşkil edilen unsurlar ile birlikte gerekli emniyet tedbirleri alındıktan sonra, yapılan aramada Karataş Tepe mevkiinde kablo düzeneği ile 5 metre aralıklarla birbirine bağlı ve yola paralel olarak döşenmiş, 2 adet 12 kilogramlık ve içinde yaklaşık 60 kilogram amonyum nitrat bulunan tüp ile tuzaklanmış vaziyette EYP düzeneği, ayrıca her birine 8 adet pil, bağlı 1 adet göndermeç olarak kullanılmış kobra telsizi, 1 adet tolsarya el telsizi ve 2 adet role 5 metre çift nakil hatlı kablo ve 2 bin metre bobin tel tespit edildi. Çevrede gerekli emniyet tedbirlerin alınmasına müteakip, 48’nici Piyade Hudut Tugay Komutanlığı’ndan gelen 1 meti timi tarafından EYP düzeneği tuzaklandığı alandan alınıp yola zarar vermeyecek şekilde Kalemli Boğazı Çeşme mevkiinde bulunan dere yatağında kontrollü bir şekilde imha edildi.
Olay yerinde bulunan diğer malzemeler ise muhafaza altına alındı. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmediği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir