GENEL - 19 Ocak 2016 Salı 13:19

Yasağın Ardından Silopi

A
A
A
Yasağın Ardından Silopi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte ilçedeki çatışma ve patlamalarda yaşanan tahribat da gün yüzüne çıktı. Teröristlerin bir sağlık merkezini ateşe verdiği ilçede, çok sayıda ev, işyeri ve araç zarar gördü.
Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 37 günün ardından bugünden itibaren 05.00 ile 18.00 saatleri arasında kaldırıldığı Silopi’de yaşanan tahribat gün yüzüne çıktı. Yasağın kaldırılması ile vatandaşların sokaklara ve marketlere akın ettiği ilçede, hayat kısmen normale döndü. İlçeden göç eden bazı vatandaşların geri döndüğü görülürken, yaşadıkları tedirginlik yüzlerine yansıdı.
Yasak süresince yaşanan çatışma ve patlamalarda başta Nuh ve Cudi mahalleleri olmak üzere ilçe genelinde çok sayıda ev, işyeri ve araç da zarar gördü. Bazı evler ile araçlar kullanılamaz hale geldi. Nuh Mahallesi’nde teröristler tarafından ateşe verilen 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi de küle döndü.
Yeşiltepe Mahallesi’nde işyerinin bir kısmı yanan berber Mesut Bilişik, artık bölgede bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini belirterek, “İşyerim büyük zarar gördü. Dükkanımız bu halde olmasına rağmen hala çalışıyoruz. Ne yaparsak yapalım yine mağdur olan biziz. Dileriz ki bir daha böyle şeyler yaşanmasın” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.