EĞİTİM - 10 Nisan 2017 Pazartesi 13:56

Bakan Yılmaz: "Yeni sistem milli eğitime çok büyük katkılar sağlayacak"

A
A
A
Bakan Yılmaz: "Yeni sistem milli eğitime çok büyük katkılar sağlayacak"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milli eğitime çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, "Eğer kaynakları israf etmezsek, milli geliri artırırsak, artan milli gelirden ayrılan bu daha yüksek oranda payla eğitime daha çok kaynak ayıracağız.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milli eğitime çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, "Eğer kaynakları israf etmezsek, milli geliri artırırsak, artan milli gelirden ayrılan bu daha yüksek oranda payla eğitime daha çok kaynak ayıracağız. Eğitime daha çok kaynak ayırmak demek öğretmenin maaşını artırmak demek, daha kaliteli okullar yapmak demek" dedi.


Yılmaz, Sivas’ta yürüttüğü referandum çalışmaları kapsamında Hafik ilçesine geçerek ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına değinen Yılmaz, bu ülkenin koalisyonlardan hükümet pazarlıklarından çok çektiğini belirterek cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Erbakan’ın, Başbuğ Alparslan Türkeş’in, Muhsin Yazıcıoğlu’nun Turgut Özal’ın, Demirel’in hayali olduğunu ve onların bu hayalini MHP’nin desteğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.


Yılmaz, daha sonra MHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek ’hayır’ yolunda kimlerin olduğunu vatandaşlara anlatılması gerektiğini aktardı. Ardından CHP İlçe Başkanlığına geçerek partililere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin demokrasiye ve milli iradeye daha uygun olduğunu ve niçin ’evet’ verilmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, daha sonra esnaflarla selamlaştı ve ilçede kurulan pazarı ziyaret ederek vatandaşlardan destek istedi.


Bir basın mensubunun yeni hükümet sisteminin eğitme nasıl katkı sunacağını sorması üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:


"Eğitimde değişmez hedefimiz eğitimde kaliteyi artırmaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak için merkezi hükümetten eğime çok büyük bir pay ayırmak lazım. 2002’de merkezi hükümette eğitime yüzde 10 oranında bir pay ayrılırken şimdi yüzde 20 oranında pay ayırmaktayız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinde milli eğitime ne katkısı olacaktır? Eğer kaynakları israf etmezsek, milli geliri artırırsak, artan milli gelirden ayrılan bu daha yüksek oranda payla eğitime daha çok kaynak ayıracağız. Eğitime daha çok kaynak ayırmak demek öğretmenin maaşını artırmak demek. Daha kaliteli okullar yapmak demek, dersliklerde daha az sayıdaki öğrenciyle eğitimi yürütmek demek. Meslek liselerini yaygınlaştırmak demek, atölyelerini tam olarak tamamlamak demek, stajlarını en kaliteli yerlerde yapmalarını sağlamak demek, üniversitelerdeki eğitimi artırmak demek, üniversitelerin ihtisaslaştırılmasını sağlamak demek, dışardan bunları bir kalite denetimine tutmak gerek demek. Yine yüksek bir planlama yaparak ülkenin hangi alanda ihtiyacı varsa o alandaki okulların bölümlerinin açılması, hangi alanda ihtiyaç yoksa o alandaki bölümlerin kontenjanlarını da azaltarak hakkıyla bir planlama yapmak demek. Kaynağınızı artırırsanız, planlamanızı çok iyi yaparsınız, bunu da eğitime olumlu katkısı olacaktır. Milli geliri artırırsak 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olur."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.