GENEL - 02 Ekim 2017 Pazartesi 11:28

İlahiyat öğrencisi otostop yaparak Türkiye’yi geziyor

A
A
A
İlahiyat öğrencisi otostop yaparak Türkiye’yi geziyor

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Muhammet Ali Kurt otostop çekerek Türkiye’yi geziyor.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Muhammet Ali Kurt otostop çekerek Türkiye’yi geziyor. Yine otostop çekerek derslerine yetişmeye çalışıyor.


İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Ali Kurt her hafta sonu farklı yerleri gezmek, yeni arkadaşlıklar edinmek için otostopla Türkiye’nin farklı illerine gidiyor. Gittiği illerde sevdiklerine hediyeler alan ve hafta sonunu bu illerde geçirip üniversitedeki dersine yetişmek için otostop yaparak yollara düşüyor. Kurt, yol kenarlarında üzerinde "Çin’e kadar değil gittiğin yere kadar" yazılı dövizle sürücülerin dikkatini çekip onları durdurmayı başarıyor.


Muhammed Ali Kurt, Sivas’a gezmeye, yeni arkadaşlıklar edinmeye ve biraz da kendini bulmaya geldiğini belirterek, "Zorunlu harcamalarımız olarak yemek ve su ihtiyacımız oluyor. Sivas gezimiz, aldığımız hediyeler ve yediğimiz yemekler 50-60 lira civarında tuttu. 3 günlük bir gezinin maliyetinin bir öğrenci için 50-60 liranın ideal olduğunu düşünüyorum. Otostop çekerken bazı zorluklarımız da olmuyor değil. Hava sıcaklıkları ve bazı insanların bize karşı tavırları bizi biraz zorluyor. Gezerken eğleniyoruz, yeni insanlarla tanışıyoruz ve yeni hayatlar tanıyoruz bu durumda insanı ciddi manada bir bakış açısı kazandırıyor. Şu anda zorunluluktan dolayı bir plan var ama gezilerimizde genel manada bir plan yapmıyoruz. Neresi gelirse o tarafa doğru gidiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.