ASAYİŞ - 13 Aralık 2017 Çarşamba 13:44

Otomobilin çarptığı ilkokul öğrencisinin bacağı kırıldı

A
A
A
Otomobilin çarptığı ilkokul öğrencisinin bacağı kırıldı

Sivas’ta okul çıkışı evine giderken 50 metre gerideki üst geçidi kullanmak istemeyen 8 yaşındaki ilkokul öğrencisine otomobil çarptı.

Sivas’ta okul çıkışı evine giderken 50 metre gerideki üst geçidi kullanmak istemeyen 8 yaşındaki ilkokul öğrencisine otomobil çarptı. Bacağı kırılan öğrenci hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.


Kaza, saat 12.15 sıralarında Bağdat Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, üniversite istikametine gitmekte olan sürücüsü öğrenilemeyen otomobil yolun karşısına geçmekte olan ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Yunus Emre K.’ya çarptı. Yaralanan öğrenci için çevredeki vatandaşlar polis ve 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Yunus Emre K. burada tedaviye alındı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu, bacağında kırık olduğu öğrenildi.



Mahalle sakinleri kazalara tepki gösterdi


Kaza sırasında olay yerinde bulunan mahalle halkı, çevrede ilk ve ortaokulların bulunduğunu belirterek sıklıkla kazaların meydana geldiğini söyledi. Mahalle halkı aynı noktada üst geçit olduğunu fakat üst geçidin yaşlılar ve öğrenciler için kullanımının zor olduğunu dile getirerek aynı noktaya trafik ışığı yapılmasını istediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.