GENEL - 24 Mart 2018 Cumartesi 09:47

Paşayeva, ""Bir gece ansızın nasıl gelebildiğimizi Karabağ’ımız için de diyoruz"

A
A
A
Paşayeva, ""Bir gece ansızın nasıl gelebildiğimizi Karabağ’ımız için de diyoruz"

Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, terör örgütlerin arkasında destek veren güçler olduğu ifade ederek, "Bir gece ansızın nasıl gelebildiğimizi Karabağ’ımız için de diyoruz.

Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, terör örgütlerin arkasında destek veren güçler olduğu ifade ederek, "Bir gece ansızın nasıl gelebildiğimizi Karabağ’ımız için de diyoruz. Topraklarımızı birlik ve beraberlik içinde işgalden kurtaracağız" dedi.


Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesinin düzenlediği 1. Bilim, Kültür, Sanat ve kitap şenlikleri kapsamında kente gelen Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Paşayeva konuşmasında, Rusya’nın en büyük askeri üstlerinden birinin Türkiye’nin hemen sınırında olduğunu belirtip, "Ermenistan zaten Rusya’nın askeri üssüdür. Bunu sadece ben söylemiyorum. Rusya Meclis Başkanının Ermenistan’da bir basın ile görüşmesinde söylediği sözdür. Azerbaycan bağımsızlığını kazandıktan sonra Rusya’nın askeri üstlerini Azerbaycan’dan çıkarttı. Sonra Gürcistan çıkardı. Rusya oradan çıkardıklarını Ermenistan’a taşıdı. Bunları hepimizin bilmesi gerekir. Ermenistan sadece Rusya’nın değil, Batı’nın da o bölgedeki en önemli müttefiki. Bizim dostumuz da düşmanımız da aynıydı. Ona göre gençlerimizin bunu bilmesi lazım. Düşman sadece Ermenistan olsaydı, Azerbaycan bir haftada Erivan’a girerdi. Maalesef ki Ermenistan’ın arkasında, o PKK’nın arkasındakiler de var. O yüzden birlikte büyük bir güç olmamız gerekir ki, onlara karşıda ciddi mücadelemizde başarılı olalım" dedi.



"Tarih yazmak tarih yapmak kadar önemlidir"


Paşayeva, tarih yazmanın tarih yapmak kadar önemli olduğunu belirterek, "Tarihi yazmazsanız sizin tarihiniz ile ilgili yanlış yazılanlardan sonra tarih okuma mecburiyetiniz de kalırsınız. Türk milletinin Karadeniz’den Hazar denizine, Akdeniz’den Çin sınırına kadar, bu coğrafya üzerinde ne kadar büyük bir güç olduğunu ve bu Avrasya olarak adlandırılan coğrafyada en çok imparatorluk ve devlet kuran milletin biz olduğunu hiçbir zaman unutmadılar. Gençlerimiz İstiklal Marşımızı da Azerbaycan milli marşımız gibi okuyacağız. Öyle bir okuyacağız ki bu dosta ve düşmana mesaj olacak. Dostumuz da buradan o mesajı alacak, düşmanımıza da gereken o mesajı vereceğiz. Bu konu araştırılır ki, Çanakkale Zaferi’ni nasıl kazandılar? Çünkü ne askeri uzmandı, çünkü biz asker olarak, silah olarak çok azdık. Nasıl kazanabildiler böyle bir savaşı? Hala araştırırlar. Ama biz biliyoruz. O savaşı nasıl kazandığımızı. Biz o savaşı birlik ruhuyla kazanmışız. Beraberlik ruhuyla kazanmışız. Büyük vatan ruhu kavramı ile kazanmışız" ifadelerini kullandı.



"Bir gece ansızın Karabağ’a gidebiliriz”


Paşayeva, "PYD’si, YPG’si hepsi zaten aynı terör örgütünün parçalarıdır. Siz bu terör örgütünün sadece bir terör örgütü olduğunu mu düşünüyorsunuz. Bu terör örgütü sadece bir terör örgütü olsaydı, Türkiye’nin onlarla mücadelesi bir hafta bile sürmezdi. Küresel güçler PKK’nın da arkasında duruyor. Çünkü hep bu coğrafya güçlü bir Türk varlığı istemiyorlar. Dertleri bundan ibaret. Bir gece ansızın nasıl gelebildiğimizi, Karabağ’ımız için de diyoruz. Topraklarımızı birlik ve beraberlik içinde işgalden kurtaracağız" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."