GENEL - 17 Temmuz 2018 Salı 16:47

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor

A
A
A
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezini yakınlaştıracak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezini yakınlaştıracak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.


Yenişehir kavşağından başlayarak İsmet Yılmaz Bulvarı’na bağlanacak olan projeyle şehir-üniversite arası ulaşım; hem konforlu, hem de daha kısa olacak. Belediye Başkanı Sami Aydın bulvarda devam eden yol açma çalışmalarını yerinde inceleyerek Başkan Yardımcısı Hasan Karaman ve birim müdürlerinden bilgi aldı.


Proje hakkında bilgi veren Başkan Aydın, sadece bulvar değil, hem köprülü kavşak, hem de Kızılırmak üzerine yeni bir köprü yapıldığını ifade ederek "Büyük ölçüde altyapı çalışmalarımız tamamlandı. Yenişehir’den çevre yoluna kadar olan kısım asfalta hazır hale getirildi. Çevre yolundan Kızılırmak’a kadar olan bölümde de altyapı çalışmalarının önemli bir kısmı tamamladı. Projenin hızlı tren hattıyla kesiştiği noktada da çalışmalarımız TCDD ile koordineli biçimde sürüyor." dedi.


Sivas’ın en prestijli ve en geniş caddenin yapıldığına işaret eden Başkan Aydın; "Bulvar projemiz, Bağdat Caddesi ve Atatürk Caddesi’nin trafik yükünü azaltacak. Hedefimiz bulvarı 3 ay içerisinde tamamlamak. İnşallah yıl içerisinde kullanıma açmış olacak. Öğrencilerimiz yaya ve bisikletle de bu yoldan üniversiteye ulaşabilecek." şeklinde konuştu.


Şehirdeki en büyük yeşil alanlardan birini de Yenişehir’e kazandıracaklarını ifade eden Aydın; "Aksu’nun devamı niteliğinde olacak yeşil alan projesi 300 dönüm alan üzerine kurulacak. Cumhurbaşkanımızın ’Millet Bahçesi’ tanımına şehrimizdeki en uygun yer bu projemiz olacak." ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.