YEREL HABERLER - 13 Mart 2017 Pazartesi 16:13

SESOB Başkanı Köksal’dan Hollanda’ya tepki

A
A
A
SESOB Başkanı Köksal’dan Hollanda’ya tepki

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Hollanda’nın Türk vatandaşlarına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tutumuna tepki gösterdi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Hollanda’nın Türk vatandaşlarına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tutumuna tepki gösterdi.

Köksal, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı yapmış olduğu tutuma tepki göstererek, "Avrupa’da özellikle Almanya’nın kışkırtmasıyla Hollanda hükümetinin bakanlarımıza reva gördüğü hakaret ne AK Parti’ye ne Başbakanımız Sayın Binali Yılıdırım’a ne de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yapılmış bir hakaret değildir. Bu tutum tamamıyla Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef alan bir harekettir" ded,

İnsan haklarını , fikir hürriyetini, seyahat özgürlüğünü hiçe sayan Hollanda hükümetinin, iki bakana ülkeye girişlerine yasak koyduğunu ifade eden Köksal,"Diplomatik kaideler ayaklar altına alınarak , Aile ve Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya hakaretler edilmiş, Hollanda polisi tarafından haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz kalmıştır. Orada yaşayan Türk vatandaşlarımız da olaya tepki göstermek için protesto hakkını kullanırken, polisler tarafından köpek ve joplarla saldırıya uğramıştır. Basın özgürlüğüne önem verdiklerini, insan hak ve özgürlüklerini savunduklarını iddia eden Avrupa, Almanya ve Hollanda’nın ve benzeri ülkelerin bakanlarımıza ve basın mensuplarımıza karşı almış oldukları bu tavrı şiddetle kınıyorum. Avrupa medeniyeti dedikleri tek dişi kalmış canavar, gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Alçaklıkta sınır tanımayan Avrupa’nın bu tutumu dünya kamuoyuna iyi anlatılmalıdır" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.