ASAYİŞ - 14 Nisan 2017 Cuma 18:32

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kadir Eyce açıklaması

A
A
A
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kadir Eyce açıklaması

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra hayatını kaybeden 33 yaşındaki polis memuru Kadir Eyce hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra hayatını kaybeden 33 yaşındaki polis memuru Kadir Eyce hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.


Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY suçlamasıyla hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma yürütülen polis memuru Kadir Eyce’nin tahliye olduktan sonra yakalanmış olduğu hastalıktan dolayı 12.04.2017 tarihinde vefatı nedeniyle bazı basın yayın organlarında çıkan ve kesinlikle gerçeği yansıtmayan bir kısım haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür. Kadir Eyce, FETÖ/PDY örgüt mensuplarının kendi aralarında gizli haberleşmede kullandıkları ByLock adlı programı kendi adına kayıtlı şahsi telefonunda kullanmış olduğunun tespit edilmesi üzerine 28.08.2016 tarihinde tutuklanmıştır" denildi.



"Tedavi süreci aksatılmamıştır"


Eyce’nin cezaevinde kaldığı 4 ay 20 günlük süre içerisinde kendisinin beyan ettiği toplam 21 kez değişik rahatsızlığı nedeniyle doktora sevk ve tedavi işleminin yapıldığı belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:


"Bu sevklerinde üsye, lumbago, lumbaji gibi kanser ile ilişkisi olmayan solunum yolu rahatsızlıkları ve bel ağrısı teşhisi ile tedavisi uygulanmıştır. Son olarak sevk edildiği 17.12.2016 tarihinde ise kanser hastalığı teşhisi konması üzerine 18.01.2017 tarihinde tahliye edilmiştir. Kanser teşhisi konduktan sonra cezaevinde kaldığı süre 1 aydan azdır ve bu süre içinde de kanser hastalığına yönelik tedavi süreci hiç aksatılmamıştır. Tahliye edildikten sonra tedavisine dışarıda kendi imkanları ile devam etmiş, maalesef 12.04.2017 tarihinde de vefat etmiştir. Bu sebeple; adı geçenin doktora götürülmeyerek ve tedavi uygulanmayarak hayatını kaybettiği ve sadece Bank Asya hesabı nedeniyle tutuklandığı iddiası FETÖ mensuplarınca kasıtlı olarak çıkarılan yanlış bir haber olup, tamamen yürütülen bir algı operasyonunun parçasıdır ve itibar edilmemesi gerekir. Annesini ve çocuğunu da çok daha önceden kanser hastalığından kaybettiği bildirilen bu kişinin ölümünü dahi fütursuzca kullanan bu kişilerin durumunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek Sultangazi Belediyesi, her gün 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Hijyen kurallarına uyarak özenle hazırlanan yemekler, her gün ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerden desteğini esirgemeyen Sultangazi Belediyesi, yemek yapmakta zorlanan, kronik rahatsızlığı bulunan tek yaşayan, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aşevinde her gün yemek pişiriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çözüm Merkezi’ne gelen başvuruların detaylı bir şekilde incelenip değerlendirilmesi neticesinde yemek yardımından faydalanacak vatandaşlar belirleniyor. Tansiyon, kalp ya da kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar da göz önünde bulundurularak sağlıklı bir menü hazırlanıyor. Aşevinde tüm hijyen kurallarına uyarak titizlikle hazırlanan yemekler resmi tatil günleri dahil her gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıcacık yemekler, belediye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilerek Sultangazi’nin 15 mahallesinde ikamet eden vatandaşlara teslim ediliyor. “Hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz” İlçe genelinde çalınmadık kapı, uzatılmamış el kalmasın diye hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “ Yaş almış büyüklerimizi yalnız bırakmıyor, onlara destek oluyoruz. 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan kısacası yemek yapacak durumda olmayan vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Aşevimizde titizlikle hazırladığımız yemekler, belediye ekiplerimizce her gün ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına teslim ediliyor. Resmi tatil demeden her gün yemek dağıtımımız gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.