GENEL - 16 Aralık 2017 Cumartesi 14:25

STSO, Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

A
A
A
STSO, Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.


STSO Aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın vefatından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.


Toplantıya konuk olarak katılan Belediye Başkanı Sami Aydın ise yeni yılın tüccar ve işadamları için çok daha verimli ve kazançlı bir yıl olmasın temennisinde bulundu. Sivas’ın yetiştirdiği insanlara yeteri kadar sahip çıkmadığını kaydeden Başkan Aydın,"Mücadele ediyorsunuz, belli bir noktaya geliyorsunuz. Bu defa sorgulanmaya başlıyorsunuz; nereden buldu? Nasıl oldu? Nasıl ki şehirler için markalar önemlidir. O şehirde ne kadar marka varsa, o kadar potansiyeli yüksek, kıymetli bir şehir derler. Bence bir şehrin markaları da zenginleridir. Zenginden kimseye zarar gelmez. Bunların şehrimizin zenginliğidir. Sizlerin başarısı kendini bilen her Sivaslıyı mutlu etmesi lazım. Sivas’ta işini iyi yapan, istihdam sağlayan, il ve ülke ekonomisine katkı sunan, katma değer sağlayan her insan saygının en fazlasını hak etmektedir. Bu anlayışın gelişmesini istiyorum. Bir birimizi hiçbir zaman yıpratmayalım. Finans sektörü bu konuda en hassas sektör. Küçük bir dedikodu bankaları tedirgin ediyor. Bindiğimiz dalları kesmemiz lazım. Bu şehirde bir firmanın sıkıntıya düşmesi hepimize direk ya da dolaylı yoldan zarar veriyor. Düşenin de gücümüz yettiği kadar elinden tutacağız" diye konuştu.


Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas ziyaretini değerlendirdi. Yıldırım şöyle konuştu:


"Başkanlar Kurulumuz ile ziyaret öncesinde toplantı yaptık. 3 tane önemli konu madde belirlerdik. Sayın Cumhurbaşkanımızı havaalanında karşıladık. Başkanlar Kurulumuz ile hazırladığımız bir raporumuz ve görüşme talebimiz olduğunu ilettim. Sayın Cumhurbaşkanımız da programının çok yoğun olduğunu ve o talep dosyasını sunmamızı istedi. Bizde dosyamızı ilettik. Burada istediğimiz birinci madde sadece demiryolları yatırımında 23 ilin faydalandığı cazibe merkezlerine uygulanan teşviklerden istiyoruz. Bildiğiniz gibi Sivas demiryolları yatırımlarında önemli bir merkez konumunda. Türkiye 3 bölgeye ayrılmış durumda Eskişehir lokomotif, Adapazarı elektrikli-dizel tren setleri, Sivas2ta da yük vagonu üretilecek. İstediğimiz bu talep de hükümetimizin bu kararın destekleyici yönde. İnşallah 2018 yılında bunu kabul ettirebilirsek, yatırımcılar gelecek. İkinci madde olarak, 4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kurulmasını talep ettik. 3’üncü madde olarak, milli otomobil fabrikasının Sivas’ta yapılması için destek istedik. Çünkü bu özel bir yatırım. Burada Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ya da kamunun direk kararı söz konusu değil. Bu konuda Sivas’ın alt yapısının uygun olduğunu belirttik. İnşallah bu taleplerimiz yerine gelir. Uygulanırsa, gelişmişlikte ilk 10’a girmemiz de büyük katkı sunacak."


Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Ersin Aktan tarafından 2018 yılı gelir ve gider bütçesi hakkında bilgi verildi. Daha sonra Muhasip Üye Sami Arifer tarafından 2018 yılı bütçesi açıklanarak, oy çokluğuyla kabul edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Jandarmadan uyuşturucu ve ruhsatsız silaha geçit yok Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde uyuşturucu/uyarıcı maddelere geçit vermeyen Jandarma güçleri, hareketlerinden şüphelendikleri bir kişinin üst aramasında bir miktar uyuşturucu madde, sentetik haplar ve uyuşturucu sarma kâğıdı ele geçirdi. Önceki gün ise, şüpheli başka bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca yakalandı. Muratlı’nın Yeşilsırt Mahallesi’nde şüpheli davranışlarda bulunan M.T. adlı şahsın üzerinde; 5 gram esrar, 1 fişek halinde esrar, 4 adet sentetik hap, 5 Adet extacy hap, 2 kutu uyuşturucu sarma kağıdı ele geçirildi. Uyuşturucu/uyarıcı maddelere incelenmek üzere el konulurken, karakola götürülen şüpheli M.T. hakkında ise ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak (TCK-191)’ gerekçesiyle adli işlem yapıldı. Muratlı’nın Aşağısevindikli Mahallesi’nde önceki gün Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Motosiklet Timleri ile birlikte yapılan Huzur ve Güven Uygulaması’nda, A.E.K. isimli şahsın şüphe üzerine yapılan üst aramasında; 1 adet Glock marka tabanca ile 1 adet şarjör ve şarjör içerisinde bulunan 8 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Ruhsatsız tabancaya el konulurken, karakola götürülen şüpheli hakkında ise ’6136 SKM’den işlem yapıldı. Öte yandan, uyuşturucu madde ve kayıt dışı silahlanma ile mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğine işaret edildi.