YEREL HABERLER - 14 Nisan 2017 Cuma 17:11

Teknoloji kültürümüzü tehdit ediyor.

A
A
A
Teknoloji kültürümüzü tehdit ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Daşlı, teknolojinin Kültürel değerleri tehdit ettiğini söyledi.


Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Daşlı yaptığı açıklamada teknoloji ve modern iletişim kanallarının kültürel değerlere zarar verdiğini belirterek, “Türk toplumu ciddi bir yozlaşma ile karşı karşıyadır. Yaşamımıza; internetin, televizyonun, sosyal medyanın daha fazla nüfus etmesi ile birlikte, batılı yaşam biçiminin günden güne kendi kültürümüz ile kaynaşması, Türk toplumunu kendi kültürünü muhafaza edemez hale getiriyor. Amerikan filmleri ve programlarını izleyerek zamanla onlar gibi yaşamaya başlıyoruz. Basit bir örnek olarak; bundan 25-30 yıl önce bizde alman usulü denen bir usul yoktu. İşte Alman dizilerini, filmlerini ya da batılı yaşam biçimini hayatımıza adapte ettikçe Alman usulü denen bir usul karşımıza çıktı. Tabii ki batı ile ilişkiler içerisine girecek, birçok alanda iş birliği yapacağız ama bunu yaparken kendi kültürel değerlerimizi de korumalıyız.’’ dedi.


Medya kültürü yok ediyor.


Geleneklerimizi, göreneklerimizi bize aşılanan programlar ile unutmaya ve kaybetmeye bir adım yaklaşıldığını dile getiren Daşlı, ’’Bir hanımefendi ya da beyefendi, ekranda milyonların karşısına çıkacak ve kendisini anlatacak, eş adayı arayacak. Bu bizim kültürümüzde yok. Bu batılı yaşam biçimine ait bir davranış kalıbıdır. Bu izlene izlene bir anda sanki bizim evlenme biçimimiz gibi ortaya çıktı. Bizim evlenme kültürümüzde böyle bir şey yok. Bu bizim kültürel değerimiz değil. Burada medyaya ciddi bir iş düşüyor. Temel değerlerimizin korunması ve nesillere aktarılması bakımından medya sorumluluk sahibi olarak gençlerin kültürünü öğrenip gelecek nesillere aktarılması yönünde bir işleve sahip olmalıdır.’’ şeklinde konuştu.” Şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde markette çıkan ve 2 saatte kontrol altına alınan yangında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Market çalışanları can havliyle dışarı kaçarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Markette patlamalar yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Marketin küle döndüğü yangında, İzmit Belediyesi’ne ait 3D yazılım ve basım merkezi de hasar gördü. "Bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Saat 14.07’de gelen ihbarla olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde market tamamen yanar vaziyetteydi. Can kaybı ve yaralanan olmadı ancak maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 36 itfaiye aracı, 91 personelimizle yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Belediyesi’ne ait binanın çatısına da alev sirayet etti. Yangını söndürdük, sadece çatısı zarar gördü. İçerideki birkaç bilgisayar da sudan kaynaklı zarar gördü. Bin 350 metrekare kapalı alanda yangın çıktı. Kapalı alanın tamamı zarar gördü. Çıkış sebebi yapılan çalışmalar sonucunda belli olacak" diye konuştu. "İşletmede de, bizde de hasar büyük" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, "Ufak kıvılcımla yangın bizim 3D merkezimizin çatısına sıçradı. Çatı komple yandı. Binamızın 2. katı da yandı. Sudan dolayı da ciddi hasarımız var. Baskı aletlerimiz, dijital aletlerimiz, bilgisayarlarımız, stok malzemelerimiz, her şeyimiz binadaydı. Su basımından dolayı tüm malzemelerimiz ciddi zarar gördü. İşletmede de, bizde de hasar büyük ancak bizi sevindiren şey can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. Bölgede 36 araç ve 86 personel çalışmalarına devam ediyor.