YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 12:01

TİYATRO ANADOLU`NUN ÜCRETSİZ OYUNLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

A
A
A
TİYATRO ANADOLU`NUN ÜCRETSİZ OYUNLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Eskişehir Üniversitesi`nden Tiyatro Anadolu, ``˜Sessiz Ev` ve ``˜Doyçland` isimli oyunlarla İzmit`li tiyatroseverlerin gönlünü kazandı. SDKM`de gösterilen oyunlar izleyiciden büyük alkış aldı. Yapılan protokol gereği Büyükşehir Şehir Tiyatroları ve Tiyatro Anadolu`nun oyunları karşılıklı olarak ücretsiz sahneleniyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın, Türkiye`nin çeşitli yerlerinde gösterime giren tiyatro oyunlarının kent izleyicisinin beğenisine sunulabilmesi, tiyatro özelinde kurumsal ilişkilerin geliştirilmesi anlayışı doğrultusunda gösterime giren Sessiz Ev`de sadece iş arayan birinin karşılaştığı zor durumlardan yola çıkarak iyi ve kötü kavramlarının arasındaki aslında çok da kalın olmayan çizgilerin varlığı konu ediliyor. ``˜Süleyman Karaahmet`in yazıp Ümit Aydoğdu`nun yönettiği oyunda Süleyman Karaahmet`in yanı sıra; Arzu Turan ve Gökhan Soylu rol aldı.
Beliz Güçbilmez`in yazdığı, Erol İpekli`nin yönetmenliğini üstlendiği, yabancılık kavramını çeşitli boyutlarıyla ele alan Doyçland`da ise Tiyatro Anadolu sanatçılarından Arif Pişkin, Atilla Savumlu, Ediz Akşehir, Berk Kırlak, Aylin Aydoğdu, Nazan Yerli, Ezgi Uzşen, Arzu Turan ve Simten Demirkol rol aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ise Gülsüm Siren Kınal`ın yazıp, Engin Gürmen`in yönettiği; müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebinin kurucusu Osman Hamdi Bey`i konu eden ``˜Gönlümdeki Osman Hamdi Bey` isimli oyun ile 24 Şubat Pazar günü saat 20.30`da Osman Hamdi Bey Sahnesi`nde Gebzeli tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir