POLİTİKA - 18 Aralık 2017 Pazartesi 15:38

AK Partili gençlerin başkanı Birsöz oldu

A
A
A
AK Partili gençlerin başkanı Birsöz oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Sebahattin Birsöz, genel kurulun ardından görevine resmen başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Sebahattin Birsöz, genel kurulun ardından görevine resmen başladı.


AK Parti Çorlu Gençlik Kolları’nın 5 olağan kongresi Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurula AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin Çorlu İlçe Başkanlığı için uygun gördüğü aday olan Sebahattin Birsöz başkanlığındaki tek liste ile gidildi.


Genel kurula, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay, AK Parti yöneticileri, kadın kolları yöneticileri, gençlik kolları yönetici ve üyeleri katıldılar.


AK Parti Çorlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adnan Tekin’in il gençlik kolları başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesi nedeniyle boşalan göreve getirilen Sebahattin Birsöz genel kurulun ardından görevine resmi olarak başladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.