YEREL HABERLER - 27 Ekim 2016 Perşembe 15:19

Başkan Eşkinat muhtarlar ile bir araya geldi

A
A
A
Başkan Eşkinat muhtarlar ile bir araya geldi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat muhtarlar için düzenlenen yemeğe katıldı.
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yurt dışı programında olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Muhtarlar Günü, Başkan Eşkinat’ın dönüşüyle Değirmenaltı Bahçe Restaurant’ta düzenlenen akşam yemeği ile kutlandı. Yemeğe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile eşi Belgin Eşkinat’ın yanı sıra siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Üyeleri ve mahalle muhtarları eşleriyle birlikte katıldı.
"Biz cumhuriyete sonuna kadar sahibiz"
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yapılacak etkinliklerden bahsederek sözlerine başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın, "Bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılını kutlayacağız. Ama bu yıl önceki bayramlardan çok daha coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı’na ihtiyacımız var. Çünkü içinde bulunduğumuz koşullarda bizim ülkemiz dünya tarafından biraz farklı algılanmaya başladı. Öyle ki 600 yıllık devlet geleneği olan Türklerin 93 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ile beraber bu geleneği taçlandıran cumhuriyeti ve cumhuriyetin sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ne kadar bu ülkenin arkasında olduğunu, birlikte olduğunu göstermenin tam zamanı. O nedenle 28 Ekim’de önce 19.00’da Tekira’nın önünde bir yürüyüş ile başlayacağız. Sabah da Tekirdağ’daki tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile birlikte bir kararlılık toplantısı yaptık. Herkes çocuğu ile eşi dostu ile ve bütün kitlesi ile beraber Tekira’nın önünde olacak. Şunu söyleyeceğiz herkese, ’biz farklı olabiliriz, farklı düşünebiliriz ama bizim bir ortak özelliğimiz var. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlarıyız. Bu Cumhuriyete sonuna kadar sahibiz. Bizim tek bir önderimiz var. O da Mustafa Kemal Atatürk’" ifadeleri salonda büyük alkış ile karşılandı.
"Muhtarlarımızın Günü’nü Süleymanpaşa Belediye Meclisi adına kutluyorum"
Başkan Eşkinat konuşmasını sonlandırırken, "Bizim 74 mahallemizin yükünü çeken muhtarlarımızın gününü Süleymanpaşa Belediye Meclisi adına kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Eksikliklerimiz olabilir. Yeni kurduğumuz Muhtarlık Müdürlüğümüz ile beraber ve diğer müdürlüklerimiz ile birlikte bundan sonra daha güçlü, sizin yanınızda daha fazla olmaya dikkat ederek ve sizin önerileriniz doğrultusunda mahallelerimizde de köyden mahalleye dönüşen yerlerimizde de dönemin sonuna kadar, gücümüz yettiği kadar görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Ben tekrar hepinizin gününü kutluyorum " ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras: "Yoksulun üzerinden siyaset yaptırmayacağım" CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. “Sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman” Yatağan Belediyesi önünde konuşan Aras, Yatağan’da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını söyledi. İlk 100 günde kreş temeli atacağının sözünü veren Aras, “Altyapı, yol, su bunlar zaten belediyenin asli görevi. Ama asıl içerisinde olduğumuz bu ekonomik krizde düşen alım gücünde sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman. Bunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Yatağan’ın bir kreşi var mı? Sosyal tesisi, kent lokantası var mı? Size söz göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde hemen bir kreşin temelini inşallah hep birlikte Mesut başkanımla beraber atacağız. Yoğun nüfuslu mahallelerden başlayarak bunların sayısını arttıracağız. Kreş neden önemli, çünkü şu anda özel bir kreş en az bir asgari ücret. Ama biz sosyal belediye olarak bunun 3’te birinden az rakamlarla hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı okullarına güvenli bir şekilde gidiyor. Aile bütçesine katkı sağlanıyor. Kadın özgürleşiyor sosyal hayata, iş hayatına katılıyor” dedi. “Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar” İktidarın Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalıştığını belirten Aras, “Emekliye dilenci muamelesi yapıyorlar, sadaka veriyorlar. Sen emekliye sadaka vermezsin. Ben Muğla Kart projesini hayat geçireceğim. Bu kartlarla dar gelirli Muğlalı marketten alışveriş de yapabilecek otobüse de binebilecek. Yardım kolilerine kimseyi muhtaç bıraktırmayacağım. Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar burada. Öğrencelerimize burs, etüt merkezi ve yurt sağlayacağız. Yalnız başına yaşayan yaş almış ama dar gelirli olan hemşerilerim için huzurevleri yapmak zorundayız. Ülkemizde aydınlık yolundan asla geri duramaz. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin yavaş yavaş maalesef temel kurucu değerlerinden uzaklaştığını görüyoruz. Artık Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Bayramları kutlamıyorlar biliyorsunuz. Bayramda ya raporlu ya izinli. Bir memleketin, milletin tarihi, milli bayramları çok önemlidir. Bunlara sahip çıkmazsan gelecekte neler olur Allah bilir. Kusura bakmayın. Bu millet size geçit vermez. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlarız ve vatanımızın bir karış toprağını hiç kimselere yedirtmedik, yedirtmeyiz” diye konuştu.