GENEL - 03 Ekim 2017 Salı 19:00

Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansı

A
A
A
Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda, İstanbul İl Müftüsü Prof.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından sunulan "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferans verildi.


Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası konferansına, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Bütükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, cami görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından başlayan konferansta, konuşma yapan Vali Ceylan, “Biliyorsunuz bu Camiler Haftamız, 1986’dan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız öncülüğünde icra ediliyor. Aynı zamanda tabi ki daha sonra 2003 yılından itibaren de gerçekten caminin ana öznesi olan din görevlilerimiz de artık bu haftayla birlikte hem onların problemleri sorunları dile getiriliyor. Gerçekten caminin bir öznesi olan hem de cami ile birlikte bütünleşmiş olan o arkadaşlarımızın ne kadar önemli ne kadar değerli ne kadar hayırlı bir hizmet icra ettiğinin de farkındalığını anlamaya ve bunun bir kez daha hatırlanmasına vesile olmasını katkı sağlıyor. O açıdan bizler de bu önemli ve güzel günde sizlerle birlikte olmaktan değerli arkadaşlarımızla birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.



“Veda Hutbesi dünyanın ilk insan hakları bildirgesinin evrensel beyannamesidir”


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahü aleyhi vesellem) Veda Hutbesi’ne değinerek, “Benim üzerinde durduğum ve çok rahatsız olduğum bir konu var; İslam ve terör. Bize ne mutlu ki Alemlere rahmet olan bir Peygamberin ümmetiyiz. Diyor ki; ’bir yanlışı gördüğünüzde onu elinizle düzeltin.’ ’Kıyamet kopacağını bilseniz ağaç dikin’ diyor. Böyle bir dinin mensubu böyle bir ümmet, böyle bir İslam dini terörle bağdaştırmak mümkün mü arkadaşlar? Bütün dünyaya söylüyorum, İslam dini medeniyet dinidir. İslam dini aydınlık dinidir. Tekrardan söylüyorum herkes Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’ni defalarca okusun. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi dünyanın ilk insan hakları bildirgesinin evrensel beyannamesidir. 1300 yıl sonra Fransa’daki insan hakları bildirgesinin evrensel beyannamesi çıktı. Orada ne diyor; siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Bize böyle mesajlar veren bir dinin terörle ilişkilendirilmesi doğru mu? Ne mutlu bize ki, bu dinin mensubuyuz” ifadelerini kulandı.



“Bu seneki konumuz son derece iyi düşünülmüş”


İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise, camilerin önemine değinerek, “Camiler Haftası ebetteki bizleri camiler gibi, hayatımızın merkezinde cem eden, gönüllerimizi cem eden, kalplerimizi buluşturun ve bizi ilmek ilmek sevgiyle dokuyan bir kurumun, bir müessesenin gündeme gelmesi demek. Bu bakımdan anlamlı ve önemlidir. Ben de bu günümüzün bu haftamızın hem Tekirdağ’daki meslektaşlarımıza, hem de milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu seneki konumuz son derece iyi düşünülmüş bir konu, başkanımız ve valimizin temas ettiği üzere ’Cami, Şehir ve Medeniyet.’ Bu üç kavram, aslında birbirine çok yakışıyor. Temelinde insan var, medeniyet insanın önünü, cami insanı cem eder ve Allah insanları yer yüzüne imar etmek üzere yarattığını ifade ediyor Kur’an-ı Hakim’de” açıklamasını yaptı.


Program, hatimli teravih namazı kıldırdıkları için, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başarılı sayılan imamlara başarı belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."