GENEL - 18 Mart 2018 Pazar 15:12

Çanakkale şehitleri Çorlu’da anıldı

A
A
A
Çanakkale şehitleri Çorlu’da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de şehitler rahmet ve minnetle yad edildi.


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 103. yıl dönümününde Atatürk Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, kortej eşliğinde Çorlu Şehitliği’ne yürüdü. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Erdoğan Çolakoğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan şehitlik anıtına çelenk sundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı okundu. 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı personeli tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören, Kaymakam Kılıç’ın şehitlik defterini imzalaması ve mesajı okuması ile son buldu.


Törenin ardından katılımcılar şehitliği ziyaret ettiler. Şehitler için dua okunmasının ardından mezarlara kırmızı karanfiller bırakıldı. Şehit ailelerinin de bulunduğu ziyarette duygusal anlar yaşandı. Şehit oğlunun mezarı başına askeri personelin yardımıyla gelen bir şehit annesi dua okurken, bir başka şehit annesi de oğlunun kabri başına tekerlekli sandalye ile geldi.


Anma törenine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 5. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Erdoğan Çolakoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, askeri erkan, resmi kurumların temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.