YEREL HABERLER - 30 Mayıs 2017 Salı 11:01

Çerkezköy’de 22 bin kişiye iftar verilecek

A
A
A
Çerkezköy’de 22 bin kişiye iftar verilecek

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftarlarda toplam 22 bin kişi ile bir araya gelinmesi planlanıyor.

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftarlarda toplam 22 bin kişi ile bir araya gelinmesi planlanıyor.


Belediyeden yapılan açıklamada, ‘Sofralar kuruluyor, gönüller bir oluyor’ sloganı ile düzenlenecek mahalle iftarlarının bu yıl ilki 5 Haziran Pazartesi günü Fatih Mahallesi’nde kurulacağı belirtildi. Fatih Mahallesinde bulunan adliye arkasındaki otoparkta düzenlenecek iftar sofrasında Ramazan coşkusuna ortak olmak için vatandaşlarla bir araya gelecek olan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle iftarlarımıza bu yıl Fatih Mahallesi ile başlıyoruz. 5 Haziran Pazartesi günü Çerkezköy Adliye Sarayı’nın arkasında kurulacak olan iftar soframıza tüm Fatih Mahallesi’nde oturan hemşerilerimi davet ediyorum” dedi.


Fatih Mahallesi’nin ardından 7 Haziran Çarşamba günü İstasyon Mahallesi sakinleri ile İstasyon Camii bahçesi ve etrafından buluşacaklarını belirten Başkan Akay, “Mahalle iftarlarımız 7 Haziran Çarşamba günü İstasyon Mahallemiz ile devam edecek. İstasyon Mahallemizdeki iftar programımız İstasyon Camii bahçesi ve etrafında olacak” açıklamasında bulundu.


Mahalle iftarlarının 8 Haziran Perşembe günü Veliköy Mahallesinde bulunan Veliköy Belediyesi eski Hizmet Binası önünde kurulacak iftar sofrası ile devam edeceğini belirten Başkan Akay, “9 Haziran Cuma günü Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Bahçeli Camii önüne kurulacak olan iftar soframızda, 10 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallemizde oturan hemşerilerim ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda, 11 Haziran Pazar günü Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan hemşerilerim ile Fevzipaşa İlkokulu bahçesinde kurulacak olan iftar sofralarımızda buluşacağız” diye konuştu.



Bağlık ve Kızılpınar’da iki ayrı noktada iftar sofrası kurulacak


12 Haziran Pazartesi günü Bağlık Mahallesi’nde iftar sofrasının iki ayrı noktada kurulacağını belirten Akay, “Bağlık Mahallemizdeki mahalle iftarımızın birisi Salı Pazarı’nın olduğu alana, diğeri ise Bağlık Muhtarlığı etrafında kurulacak. İki ayrı noktada aynı gün kurulacak olan Bağlık Mahallemizdeki iftarın ardından 13 Haziran Salı günü Kızılpınar Mahallemizde yine iki ayrı noktada Kızılpınarlı hemşerilerimiz ile bir araya gelerek, iftarlarımızı açacağız. Kızılpınar Mahallemizdeki iftar sofralarımız Kızılpınar 125. Yıl İlkokulu ve Kızılpınar İlkokulu bahçelerinde kurulacak” diye konuştu.



“İftar sofralarımızda toplam 22 bin hemşerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz”


Mahalle iftarlarının 18 Haziran Pazar günü Atatürk Caddesinde kurulacak olan iftar sofrası ile tamamlanacağını ifade eden Başkan Vahap Akay, “18 Haziran Pazar günü Atatürk Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak ve 5 bin kişilik iftar sofrası kurulacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesi sakinlerimizin katılacağı iftar soframız ile mahalle iftarlarını tamamlayacağız. 15 Haziran Perşembe günü Kapalı Pazar Yeri önünde Pazar esnafı ile 16 Haziran Cuma günü Engelliler Derneği önünde engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile 17 Haziran Cumartesi günü ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları ve esnaflar ile birlikte Kapalı Otopark üzerinde kurulacak olan iftar soframızda bir araya gelip, iftarlarımızı açacağız. Ramazan ayı boyunca 13 farklı noktada kurulacak olan Çerkezköy Belediyesi İftar Sofralarında Çerkezköylü hemşerilerimizi görmekten, onlar ile oruçlarımızı açmaktan büyük memnuniyet duyacağız. Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarımızda toplam 22 bin hemşerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup’ta ikinci oldu Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup final rövanş maçında evinde karşılaştığı Alman ekibi NINERS Chemnitz’i uzatmalarda 105-95’lik skorla mağlup etti. İlk müsabakayı 85-74 kaybeden kırmızı-lacivertliler bu sonuçla sezonu 2. olarak tamamladı. FIBA Europe Cup final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda Alman takımı NINERS Chemnitz ile karşılaştı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk periyodu Chemnitz 19-18 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmada rakibini durduran, hücumda daha etki olan kırmızı-lacivertliler bir ara farkı 19 sayıya çıkarsa da devreye 55-38 önde girdi. Üçüncü periyotta hücumda sayı bulmakta zorlanan Bahçeşehir Koleji farkı koruyamadı. Alman temsilcisi etkili hücumlarının yanında birçok kez de serbest atış noktasına geldi ve periyot 67-67 sona erdi. Son periyotta taraftarının da desteğiyle öne geçen kırmızı-lacivertliler istediği farkı yakaladı ve uzatma periyoduna geçildi (95-84). Bahçeşehir Koleji, uzatmalarda parkeden 105-95’lik skorla galip ayrılsa da Almanya’daki ilk maçı 85-74 kaybettiği için sezonu ikinci olarak tamamladı. Müsabakanın en skoreri Chemnitz’te 29 sayı ile oynayan Kaza Kajami olurken, Bahçeşehir Koleji’nde ise Jerry Boutsiele 24 sayı ile katkı verdi. Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yöneticileri ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da tribünden takip etti. Salon: Ülker Etkinlik ve Spor Hakemler: Luis Castillo, Nicolas Maestre, Martin Horozov Bahçeşehir Koleji: Muhammed Baygül, George Earl Kell III 21, Jerry Boutsiele 24, Egehan Arna 3, Tony Taylor 20, Phil Scrubb 12, Berkay Candan 3, Tyler Cavanaugh 15, Axel Bouteille 7 Başantrenör: Dejan Radonjic Chemnitz: Aher Uguak 8, Jeffery Garrett 8, Wesley Van Beck 10, Jonas Richter 7, DeAndre Lansdowne 10, Kaza Kajami 29, Tylor Ongwae 4, Ousman Krubally 12, Dominic Lockhart 4, Kevin Yebo 3 Başantrenör: Rodrigo Pastore 1. Periyot: 19-18 (NINERS Chemnitz lehine) Devre: 55-38 (Bahçeşehir Koleji lehine) 3. Periyot: 67-67 Normal süre: 95-84 (Bahçeşehir Koleji lehine) 5 faul alanlar: Kevin Yebo (33.13), Jonas Richter (33. 32), Ousman Krubally (38.52), Jeffery Garrett (41.43) (NINERS Chemnitz)
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 2 - Fatih Karagümrük: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında Trabzonspor ile Fatih Karagümrük karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı bordo-mavili ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Visca, şutunda top Sirigu’nun sağından ağlara gitti. 1-0 21. dakikada Mendes’in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi. 22. dakikada ceza sahası içinde Rohden’in pasında Mendes topu filelere gönderdi. 1-1 41. dakikada Mendy’nin penaltı noktasına gönderdiği topa gelişine vuran Denswill’in şutunda meşin yuvarlak kaleci Sirigu’nin solundan ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ali Şansalan, Murat Tuğberk Curbay, Süleyman Özay Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bardhi, Fountas, Visca, Pepe, Enis Destan Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Fernandez, Umut Bozok, Kerem Şen, Umut Güneş, Onuachu, Göktan Gürpüz, Arif Boşluk, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Emre Mor, Eysseric, Mendes, Güven Yalçın Yedekler: Emre Bilgin, Can Keleş, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Vinicius, Adnan Uğur, Paoletti, Adnan Uğur, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Goller: Visca (dk. 15), Denswill (dk. 41) (Trabzonspor), Mendes (dk. 22) (Fatih Karagümrük) Kırmızı kart: Enis Destan (dk. 44) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Eren Elmalı, Fountas (Trabzonspor), Biraschi, Emre Mor (Fatih Karagümrük)