GENEL - 05 Aralık 2017 Salı 18:38

Ekmek fiyatlarına zam

A
A
A
Ekmek fiyatlarına zam

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 1 TL’ye satılan 250 gram ekmek, 1,25 TL’ye yükseltildi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 1 TL’ye satılan 250 gram ekmek, 1,25 TL’ye yükseltildi. Bazı fırıncılar zammı uygulamaya koyarken bazı fırıncılar ise rekabet etme adına 1 TL’ye ekmek satışını sürdürüyor.


Ekmek fiyatlarına yapılan zamla ilgili olarak bilgiler veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Gönül, “Bu konuyu anlatmakta fayda var sadece ticaret ve sanayi odaları tarafından bu fiyat tarifeleri verilmiyor, esnaf sanatkarlar odası, bakkallar odası gibi her esnafın üye olduğu kurum tarafından birlikte belirleniyor. Dolayısıyla bizim üyelerimizden zam teklifleri geliyor ve oda bölgedeki diğer kurumlardan bilgileri alıyor ve maliyet çalışması yapıyor. Makul bir teklifse, yönetimimize, meclisimize geliyor ve meclisimiz de uygun görürse bu şekilde tamamlanmış oluyor” dedi.


Fırıncıların 3 yıldan bu yana ekmek fiyatlarına zam yapılmaması nedeniyle şikayetlerinin arttığının da anımsatılması üzerine Gönül, “Uzun zamandır, 3 yılı aşkın süredir 250 gram ekmek fiyatı 1 liradan satılıyor. Dolayısıyla 3,5 yıla yakın sürede birçok maliyet arttı. O zamanlar 50 lira olan un fiyatı 80 liraya geldi. Nakliyeyi etkileyen mazot fiyatları ciddi manada arttı. Tüm girdi fiyatları arttı. Fırıncı esnafı son zamanlarda para kazanamaz, zarar eder duruma geldi. 10’dan fazla fırıncının işi bozuldu, devretti. Bu bakımdan biraz da gecikmiş bir yansıtmaydı, yerinde bir karar diye düşünüyorum. Ama hala zam yüzde 100 manasıyla tam olarak yansıtılmadı. Yansıtanlar var, yansıtmaya çalışanlar var, esas yılbaşından sonra fiyatlar değişecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.