GENEL - 16 Şubat 2018 Cuma 18:28

Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, “Ergene’nin he yönü ile cazibe merkezi olması yönünde çaba gösteriyoruz”

A
A
A
Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, “Ergene’nin he yönü ile cazibe merkezi olması yönünde çaba gösteriyoruz”

Ergene Belediyesi Kültür Müdürlüğü hakkında sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan haber ve iddialara karşın Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli yazılı bir açıklama yaptı.

Ergene Belediyesi Kültür Müdürlüğü hakkında sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan haber ve iddialara karşın Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli yazılı bir açıklama yaptı.


Sorumlu bulunduğu müdürlükler hakkında bir süredir ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Çevikelli, “Bunlar halk üzerinde algı yaratma politikasının ürünü. Birimlerimiz sosyal belediyecilik anlayışı ile çeşitli alanlarda faaliyetlerde bulunuyor. Yeni kurulmuş Ergene’nin kimliğini oluşturması, burada yaşayan vatandaşlarımızın aidiyet duygularının güçlenerek, göçlerin önlenmesi ve Ergene’nin her yönü ile bir cazibe merkezi olması yönünde, belediyemizin tüm birimleri çaba göstermektedir” dedi.



“Sponsor firmaların yardımları faturalarımıza yansımamıştır”


"Vatandaşlarımızın belediyemizden beklentisi olan yol, su ve alt yapı gibi alanlarda teknik birimlerimiz hızla çalışırken, sosyal yardımlarımız, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerimiz de hızla devam etmektedir" diyen Ayça Çevikelli, “Tüm belediyelerde olduğu gibi yılda bir defa çok geniş katılımlı bir festival düzenlemekteyiz. Festivalimizin adı Sünnet Şöleni ve Boza Festivalidir. Bize sene içerisinde başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin başvurusu üzerine Haziran ayında okullar kapandıktan sonra çocuklarımızı sünnet ettiriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık bine yakın sünnet çocuğumuzun tüm ihtiyaçları karşılanarak sünnet ettirilirdi. Bu çocuklarımızın kına geceleri eğlenceleri belediyemiz tarafından karşılandı. Tabii sponsor firmalarımız bulunmakta. Geçtiğimiz yıllarda sünnet kıyafetleri firmalar tarafından karşılandı firmalara teşekkür ediyoruz. Çünkü onların karşılamış oldukları bedeller faturalarımıza yansımadı ve onların sayesinde daha bir ekonomik bir festival geçirmiş olduk” diye konuştu.



“Festival 2 gün değil 3 gündür”


Festivalin belirtildiği gibi 2 gün olmadığını 3 gün süren bir festival olduğunu kaydeden Çevikelli, “Eylül ayının başında festivalimiz gerçekleştirilmektedir. Festival 2 gün değil 3 gündür. 3 gün boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere vatandaşımıza sunulmaktadır. Festivalimizin bir diğer adı ise Boza festivalidir bildiğiniz üzere kültürel mirasımız olan Velimeşe Mahallemizde üretilen geleneksel bozamızın tanıtımı ve ikramı yine bu festivalimizde gerçekleştirilmektedir. Tankerlerle olmasa da kilolarca boza dağıtmaktayız örneğin bu sene 900 kilo boza vatandaşlarımıza ve gelen misafirlerimize dağıttık” şeklinde konuştu.


"Festivalde davet ettiğimiz yerel ve ulusal sanatçıları halkımızla buluşturduk" diyen Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, “Ünlü bir sanatçıyı para vererek gidip görme imkanı bulunmayan, hayat şartları nedeni ile eğlenmeye bütçe ayıramayan vatandaşlarımız için festivallerin, yine onların vergileri ile düzenlendiğinin bilincindeyiz. Bu hizmetimizi her yıl vermeye devam edeceğiz. Festivalimizden başka yine her yıl olduğu gibi Velimeşe Mahallemizde güreş turnuvaları halkın yoğun katılımı ile düzenlemekteyiz. Ramazan şenliklerimiz, bir ay boyunca binlerce vatandaşlarımızı buluşturduğumuz yine büyük bir organizasyonlarımızdan biridir” dedi.



“Hesabı kolay 60 bin kandil şekeri 33 cami, 5 kandil, 2 bayram”


Manevi değerlerimizi korumak, onları yaşatmak bizler için çok önemli, yıl içerisinde 5 defa olan kandillerimiz, dini günlerimiz ve 2 defa olan Bayramlarımızda dağıtılmak üzere, kandil şekeri ve lokum ikramlarımız bulunmakta diyen Çevikelli,”Kapalı zarf, açık ihale yöntemi ile yaptığımız denildiği gibi 60 bin kandil şekeri ve 10 bin paket toplam 7 ton lokumdan oluşmakta. Şimdi bir hesap yapılıyor. Nasıl verildi, nereye dağıtıldı gibi. 60 bin kandil şekeri, bölü 5 kandil, bölü 33 cami diyerek, hesabı kısaca sizlere buradan ifade etmek isterim. İlçemizde bulunan, 33 camiye, 5 kandilde lokum ve kandil şekeri göndermekteyiz. Bu şekerler cami cemaatine dağıtılmakta, cemaate sorarak ya da imamlara sorarak onların memnuniyetlerini öğrenebilirler” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya MHP Heyetinden Başkan Taşkın’a hayırlı olsun ziyareti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Kamu-Sen ve TÜRKAV temsilcileri ve yönetimleri Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, İl Başkanı Gökhan Gök, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, MHP Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan, Yeşilyurt İlçe Başkanı Süleyman Emre, Kamu-Sen Malatya İl Temsilcisi Fevzi Şahin, TÜRKAV Malatya Şube Başkanı Bünyamin Boran ve encümenler, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Birlikte iki ay ter döktük. Hamdolsun Rabbim bize zaferi nasip etti. Algılara Battalgazi’miz, Malatya’mız prim vermedi. Bizler bu makamları hizmet ve emanet olarak görüyoruz. Biz inanıyoruz ki 1977’de Malatya’da Hamido lakabıyla maruf şehit belediye başkanımız Hamit Fendoğlu’nun bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Bu emanetin ağırlığının bilincinde olarak bu yükü omuzlarımızda taşıyacağız. Malatya’mıza, Battalgazi’mize, halkımıza hizmet edeceğiz. Kıymetli Battalgazili hemşehrilerimiz müsterih olsunlar, emaneti yerde bırakmayacağız. En güzel şekilde Malatya’mıza, Battalgazi’mize hizmet için el birliğiyle çalışacağız. Rabbim bu güzel birlikteliğimizi bozmasın” dedi. “Küllerinden doğan Malatya’da eserlerin her birinde imzası olacak” Teşkilat olarak Başkan Taşkın’a görevinde başarılar dileyen Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise, “Kendisinin geçmişten gelen bir siyasi birikimi var. Bu görevi liyakatiyle yapacağına hiç şüphemiz yok. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Battalgazi ilçemizde bize ne düşüyorsa, gerek Ankara’da gerek yerelde, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, Ocak başkanımızla birlikte Malatya’mızın emrindeyiz. Bayram Başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz. Geçmişten gelen bir bilgi birikimi var. Battalgazi’yi iyi yerlere taşıyacağı kanaatindeyim. Deprem sürecinde yıkılmış, dökülmüş bir Malatya’dan küllerinden doğan bir Malatya olacak. Bu konuda eserlerinin her birinde imzaları olacak. Seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. Algı yapanlara karşı feraset sahibi Malatyalılar cevabını vermiştir. Battalgazi ilçemizi ayağa kaldırmak, eskisinden daha güzel yerlere getirmek ve şehrimizi yeniden yapılandırmak için Bayram Başkanımızı destekliyoruz, arkasındayız. Nazik ve misafirperver karşılamasından dolayı kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.