GENEL - 16 Ağustos 2018 Perşembe 11:57

Ergene Halk Oyunları Topluluğu, ülkeyi Makedonya’da temsil etti

A
A
A
Ergene Halk Oyunları Topluluğu, ülkeyi Makedonya’da temsil etti

Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu, Makedonya Radoviş ilçesinde düzenlenen Yörük Festivali etkinliklerine katıldı.

Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu, Makedonya Radoviş ilçesinde düzenlenen Yörük Festivali etkinliklerine katıldı.


Festival etkinlikleri kapsamında yurda ait halk oyunları gösterilerini sunan Ergene ekibi festivalde yer alan davetlilerin büyük beğenisini kazandı.


Ergene Belediyesinin Halk Oyunları topluluğu gerek yurt içi gerekse yurt dışında düzenlenen çeşitli etkinlik ve festivallerde ülkeyi ve Ergene’yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Ergene Belediyesinin ilk kardeş şehri olan Makedonya’nın Radoviş şehrinde bu sene 12.’si düzenlenen Yörük Festivali’nde de yer alan Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu festival etkinlikleri kapsamında ülkeye ait halk oyunları gösterilerini sundu.


Makedonya’nın doğusunda farklı şehirlerde yaşayan Yörük Türkleri, yılın belli zamanlarındaki etkinlikler vasıtasıyla bir araya geliyor. Yörük Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Radoviş kenti, geleneksel Yörük şenliklerine bu sene bir kez daha ev sahipliği yaptı.


Kardeş şehir Radoviş’te festival kapsamında halk oyunları gösterilerinin yanı sıra, yine farklı ülkelerden gelen ekipler tarafından tiyatro gösterimi ve yağlı güreş müsabakaları da yapıldı. Bu seneki etkinlik yarışmalarına ayrıca tenis ve futbol müsabakaları da eklendi. Makedonya’nın Radoviş şehrinden Ergene ilçesine göç etmiş vatandaşların da ilgi gösterdiği festivale, geçen yıl Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve belediye meclis üyeleri de katılım yaparak, Ergene’nin kardeş şehrinde yaşanan festival coşkusuna tanıklık etmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.