GENEL - 17 Ekim 2017 Salı 14:56

Ertuğrul Mahallesi de yeni muhtarlık binasına kavuşuyor

A
A
A
Ertuğrul Mahallesi de yeni muhtarlık binasına kavuşuyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, uygun durumda olmayan mahalle muhtarlık binalarını modern binalarla yenilemeye devam ediyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, uygun durumda olmayan mahalle muhtarlık binalarını modern binalarla yenilemeye devam ediyor.


Tekirdağ Altınova, 100’üncü Yıl, Çınarlı ve Aydoğdu Mahallesinden sonra Ertuğrul Mahallesi de yeni muhtarlık binasına kavuşuyor. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ertuğrul Mahallesinde vatandaşlarla buluşarak mahallede incelemelerde bulundu. Mahalle muhtarlığı binasının hizmet vermek için son derece yetersiz olduğunu bildiklerini ifade eden Eşkinat, Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Ertan Yenice ile bilgi alışverişinde bulunarak yeni muhtarlık binası ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.



Yeni muhtarlık binasının mutfağı ve tuvaleti bulunuyor


Kendine ait mutfağı ve tuvaleti olan, modüler yapıda, 21 metrekare alana sahip yeni muhtarlık binası, şu anki Ertuğrul Mahallesi Muhtarlığının bulunduğu alana yapılacak. Yeni muhtarlık binası kısa süre içinde yerine yerleştirilerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.



“Yeni hizmet binası Ertuğrul Mahallesi’ne hayırlı olsun”


Muhtarlık binasının yenilenmesi için talimat veren Başkan Eşkinat, “100. Yıl, Çınarlı, Aydoğdu ve Altınova Mahallelerimizin muhtarlık binaları yetersizdi. Onları yeniledik. Ertuğrul Mahallesi, şehrin göbeğinde bulunan en önemli mahallelerimizden birisidir. Muhtarlık binası da bu mahalleye hizmet verebilmekten son derece uzaktır. Şimdi Ertuğrul Mahallesi muhtarlık binamızı da modern, kullanışlı ve vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde hizmet verebilecek modern muhtarlık binamızla değiştiriyoruz. Mahalle sakinlerimize ve Süleymanpaşa’ya hayırlı olsun” dedi.



Yeni bina için çalışmalar başladı


Öte yandan, muhtarlık binası için çalışmalara vakit kaybetmeden başlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hilmi İşsever ve Fen İşleri Müdürü Halit Ariş muhtarlık binasına gelerek incelemelerde bulundu. Eski, kullanışsız muhtarlık binası kısa süre içinde yıkılarak yerine yeni bina yerleştirilecek.


Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Ertan Yenice ise muhtarlık binasını yıllar önce kendi kısıtlı imkânları ile yaptırdıklarını ve şu anda hizmet veremez duruma geldiklerini belirterek, yeni hizmet binası için Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.