YEREL HABERLER - 18 Mart 2017 Cumartesi 09:36

Kırsal Turizm Projesi 2. Değerlendirme Toplantısı yapıldı

A
A
A
Kırsal Turizm Projesi 2. Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Malkara, Şarköy ve Saray ilçelerinin 10 mahallesinde 2015 yılından itibaren yürütülmekte olan "Kırsal Turizm Projesi" kapsamında 2.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Malkara, Şarköy ve Saray ilçelerinin 10 mahallesinde 2015 yılından itibaren yürütülmekte olan "Kırsal Turizm Projesi" kapsamında 2. değerlendirme toplantısı yapıldı.


Ticaret ve Sanayi Odası Salonu gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka’nın yanısıra 10 mahalleden eğitime dahil olan vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, kırsal turizmin giderek yaygınlaştığını ve bölge içinde büyük önemi olduğunu belirterek, “Dünyada her şey hızla değişim göstermektedir. İlimizin her yönü ile avantajlı bir coğrafyada bulunduğundan ekonomik ve sosyal açıdan gelişmiş tarımsal ürünler çeşitliğine sahip olduğundan, tarımsal çeşitlilik olarak ve güvenilir bir bölgede yer aldığından dolayı şanslıyız. Eşsiz doğa manzarası, yamaç paraşütü, yürüyüş parkurları, foto-safari, kuş gözlem noktaları ve bunların yanı sıra üzüm, kiraz, manda ve keçi sütünden yapılan ürünlerimiz bizlerin sahip olduğu nimetlerin arasında yer almaktadır. Bunların farkında olmalıyız ve korunmasını sağlamalıyız. İki yıldır ağırlıklı olarak gastronomi, pazarlama ve köy pansiyonculuğu konularında çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu çabalarımızı daha da arttırarak devam ettirerek iyi yerlere geleceğimize inancımız sonsuzdur” dedi.


Toplantıda katılımcılara Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü personeli tarafından iki yıllık çalışmaların anlatıldığı sunum yapıldı.


Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından eğitimler sonunda hazırlanan değerlendirme raporu üzerinden yapılması gerekenler hakkında katılımcılara gerekli bilgiler verildi.


Toplantıda ayrıca katılımcıların soruları cevaplandı ve KOSGEB işbirliği ile Şubat ayı içerisinde Uçmakdere mahallesinde verilen “Uygulamalı Girişimcilik” kursuna katılan 30 girişimci vatandaşımıza sertifikaları takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir