YEREL HABERLER - 26 Ekim 2016 Çarşamba 18:41

Kızılay Çorlu Şube Başkanı Dodurka: “Kızılay Haftası hepimize kutlu olsun”

A
A
A
Kızılay Çorlu Şube Başkanı Dodurka: “Kızılay Haftası hepimize kutlu olsun”

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka Kızılay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Değerli Çorlu’lular Kızılay Haftası hepimize kutlu olsun” dedi.
Her yıl 29 Ekim ve 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan bu haftanın amacı bir sosyal yardım derneği olan Kızılay’ı ve ilkelerini halkımıza anlatmaktır diyen Dodurka, “İnsanların sosyal yardımlaşma anlayışının gelişmesi çocukluk çağında alınan eğitim ve deneyimlerle sağlanmaktadır. Türk Kızılay’ı okullarda yaptığı çalışmalarla, hem bu anlayışın kazanılmasını hem de ülkemizin zor günlerinde değeri daha iyi anlaşılan Kızılay’ı ve Kızılaycılığı öğrencilerimize sevdirmeyi amaçlamaktadır” dedi.
Dodurka, “Ülkemizin geçmişten bu güne yaşamış olduğu felaketler sosyal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Sosyal dayanışma sadece bireysel girişimlerle sağlanamaz. Etkili bir dayanışma için herhangi bir felaketle karşılaşmadan önce bu girişimlerin örgütlenmesi, eğitimlerin yapılması ve eylem planlarının hazırlanması gerekir. Ülkemizde bu konuda görev alan yetkili kurum Türk Kızılay’ıdır Kısacası Kızılay, bir yardım derneği olmanın ötesinde dünya ve ülke çapında sosyal dayanışmanın gelişmesini ve felaket anında ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin yardım eden bir kurumdur. Bu, toplum desteği olmadan tek başına bir derneğin başarabileceği bir görev değildir. Belirli yaştan sonra insanlarda toplumsal duyarlılığın geliştirilmesi neredeyse olanaksızdır. Bu nedenle çocuklarımızda ve gençlerimizde bu toplumsal sorumluluğu oluşturmak ve Kızılay’ı anlatmak için daha fazla çaba harcamalıyız. Çorlu Kızılay’ı olarak okullarımızla yaptığımız ortak projelere bu nedenle çok önem vermekteyiz. Okullarda yapmakta olduğumuz etkinliklerle Kızılay Haftasını öğrencilerimizle birlikte kutlamaktayız. Kızılay Şube Başkanı olarak yönetim adına saygı değer Çorlu halkına yaptıkları yardımlar, bağışlar ve gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.