ASAYİŞ - 11 Ağustos 2017 Cuma 15:20

Kuyumcu dolandırıcısını Whatsapp grubu yakalattı

A
A
A
Kuyumcu dolandırıcısını Whatsapp grubu yakalattı

Tekirdağ’da kuyumculara sahte bilezikleri bozdurarak dolandırdığı belirlenen ve dolandırıcılık anı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedilen şüpheliyi, kuyumcular arası kurulan whatsapp hattı yakalattı.

Tekirdağ’da kuyumculara sahte bilezikleri bozdurarak dolandırdığı belirlenen ve dolandırıcılık anı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedilen şüpheliyi, kuyumcular arası kurulan whatsapp hattı yakalattı. Şüpheli yakalanırken dışarda nöbet tutan babası kayıplara karıştı.


Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da bulunan iki ayrı kuyumcuya giren Rıdvan Y., isimli şahıs elindeki bilezikleri paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek bozdurdu. Kuyumculardan biri aldığı bilezikleri incelediğinde sahte olduğunu anlayarak, Kuyumcular Derneği’nin ortak kullandığı whatsapp grubuna mesaj yazarak, meslektaşlarını dikkatli olmaları konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.



Whatsap grubu yakalattı


7 sahte bilezik bozdurduğu tespit edilen Rıdvan Y., girdiği bir kuyumcuda yine bilezik bozdurmak istediğini söylerken, daha önce bu konuda uyarılan kuyumcu, bilezikleri bozacağını ancak şu an elinde yeterli nakit olmadığını ve biraz bekleteceğini söyleyip, durumu polise bildirdi. Şüpheli Rıdvan Y. sahte altınları satmaya çalışırken kuyumcuda bulunan güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.



Oğlu tutuklandı baba kaçtı


Bunun üzerine kuyumcuya gelen polis ekipleri şüpheli genci gözaltına aldı. Bu sırada işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını da incelendiğinde, şüphelinin babası olduğu öğrenilen Faruk Y. isimli şahıs polisin geldiğini görünce olay yerinde kaçtığı tespit edildi.


Adliyeye sevk edilen Rıdvan Y., tutuklanırken, kaçan babası Faruk Y.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.