GENEL - 19 Ekim 2017 Perşembe 15:43

Muhtarlar Vali Ceylan İle Yemekte Buluştu

A
A
A
Muhtarlar Vali Ceylan İle Yemekte Buluştu

Tekirdağ’da köy ve mahalle muhtarları, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile yemekte buluştu.

Tekirdağ’da köy ve mahalle muhtarları, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile yemekte buluştu.


Tekirdağ’da özel bir otelde gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü yemeğine, Vali Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, belediye meclis üyeleri siyasi parti ilçe başkanları, bazı sivil toplum örgüt başkanları, mahalle ve köy muhtarları katıldı.



“Muhtarlar, halkın istek ve sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır”


19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar gününün kabul edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Vali Ceylan, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, ilk olarak 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Buna paralel 2016 yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız” dedi.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “19 Ekim Muhtarlar Günü yıl dönümünde, böyle birlik içerisinde, coşku içerisinde, karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde, güzel bir toplulukta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak muhtarların çalışmalarında başarılar dileyerek, günlerini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.


Yemek programı, İl Müftüsü İsmail İpek’in yemek duasının ardından Vali Ceylan’ın Muhtarları kapıda uğurlamasıyla son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.