ASAYİŞ - 26 Nisan 2017 Çarşamba 09:30

Tekirdağ’da 2 motosiklet gece yarısı kundaklandı

A
A
A
Tekirdağ’da 2 motosiklet gece yarısı kundaklandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 motosiklet kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 motosiklet kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi.


Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle Güldeste Sokak’ta fabrika işçisi İlhami Süngü’ye ait 59 LL 976 plakalı motosiklet, gece yarısı kimliği belirsiz kişilerce evinin yanında ateşe verildi. Yanan motosikletin tekerleğinin patlamasını bomba sesi sanan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyandı. Alev alev yanan motosiklet, balkondan dökülen suyla söndürüldü. Yanan motosiklette yaklaşık bin lira değerinde hasar meydana geldiği öne sürüldü.


Olayın ardından polise şikayetçi olduğunu söyleyen motosiklet sahibi İlhami Süngü, "Gece yarısı uyurken, eşim motosikletimin yandığını söyleyerek uyandırdı. Komşular fark etmiş ve sağ olsunlar komşularımızın yardımıyla hemen müdahale edip söndürdük. Kimseyle bir alıp veremediğim yok. Niye böyle bir şey yapıldı anlamış değilim. Yazık günah yani. Polisimizden ricam bir an önce saldırganların yakalanmasını istiyorum" dedi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.



Motosiklet evin önünde kundaklandı


Hacıevhat Mahallesi Donatım Sokak’ta ise, Zülfü Arslan’ın emanet aldığı motosiklet, gece yarısı evinin önünde park halindeyken kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Motosiklet, vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. Kullanılamaz hale gelen motosikletin 6 bin lira değerinde olduğu ifade edildi.


Olayın ardından Zülfü Arslan polise gidip, saldırganların yakalanması için şikayetçi oldu. Polis tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.