YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2017 Perşembe 10:35

Tekirdağ’da Gürcistan Fahri Konsolosluk ofisi açıldı

A
A
A
Tekirdağ’da  Gürcistan Fahri Konsolosluk ofisi açıldı

Tekirdağ Velimeşe Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan bir fabrikada Gürcistan Fahri Konsolosluk ofisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Tekirdağ Velimeşe Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan bir fabrikada Gürcistan Fahri Konsolosluk ofisinin açılış töreni gerçekleştirildi.


Saygı duruşunda bulunulması ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende Gürcistan Tekirdağ Fahri Konsolosu Tuğban İzzet Aksoy ve Gürcistan İstanbul Başkonsolosu İrakli Asashvili, Türkiye ve Gürcistan ilişkileri hakkında konuşma yaptı.


Törende konuşan Vali Mehmet Ceylan ise, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin siyasi kültürel ve ekonomik açıdan çok eskilere dayandığını belirterek, "Bu ofisin de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye gitmesinde ve özellikle ilimizin 12 Organize Sanayi Bölgesi, 1 Avrupa Serbest Bölgesi ve bin 500‘e yakın fabrikasıyla önemli bir sanayi aynı zamanda tarım ve liman şehri olmasından dolayı daha fazla önem arz etmektedir" dedi.


Fahri Konsolos Tuğban İzzet Aksoy tarafından günün anısına Vali Mehmet Ceylan, İstanbul Başkonsolosu İrakli Asashvili, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’a plaket takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.