ASAYİŞ - 27 Ekim 2016 Perşembe 18:15

Tekirdağ’da yangın: 1 ölü

A
A
A
Tekirdağ’da yangın: 1 ölü

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bir evde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti.
Olay, Başçeşme Sokak’ta bulunan bir apartmanın 4. katında meydana geldi. İrfan Ceyhan’ın ikamet ettiği evde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında dumandan zehirlenen İrfan Ceyhan’ın oğlu Tuncay Ceyhan (56), evde mahsur kaldı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangının ardından eve giren itfaiye ekipleri, Tuncay Ceyhan’ın yanarak hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ve savcının yaptığı incelemenin ardından cenaze Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Türkiye’yi her alanda güçlü kılacak bir mücadeleyi hep beraber vereceğiz” TBMM’nin açılışının 104. yılı dolayısıyla Birinci Meclis’te düzenlenen törende konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Türkiye’yi her alanda güçlü kılacak bir mücadeleyi hep beraber vereceğiz” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’nin açılışının 104. yılı dolayısıyla Birinci Meclis’te düzenlenen törene katıldı. Törene ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve çok sayıda siyasi katıldı. Birinci Meclis kürsüsünde konuşan Kurtulmuş, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun taşlarına ve duvarlarına sindiği bu kutsal mekanda böylesine mütevazi ve anlamlı töreni birlikte icra etmekten dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Birinci Meclis’in kuruluş şartlarını son derece iyi şekilde anlamak oradan ilham almak ve özellikle Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Türkiye’nin geleceğine ait fikirleri devşirmek durumundayız. Her şey yıkılmış dört bir tarafı işgal edilmiş Başkent’i maalesef işgale uğramış olan koskaca bir cihan devletinin küllerinden 23 Nisan 1920’de yeniden milletimiz ayağa kalkmış ve kurtuluşu ve kuruluşu gerçekleştirecek milli iradeyi ortaya koymuştur. Bata Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Meclisimizin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 1. Meclisimizin bütün değerli üyelerini minnetle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu. Birinci Meclis’te nice fikirlerin tartışıldığını ifade eden Kurtulmuş o günün şartları içerisinde dünyadaki en demokratik tartışmaların yaşandığı belirtti. Konuşmasında TBMM’nin üyeleri olarak böylesine önemli bir geçmişe sahip olan Birinci Meclis’in unutulmaz bir yeri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bundan sonrada bizim üzerimize düşen birinci asrını tamamladığımız nice zorluklarla ve yokluklarla bir takım mücadelelerle geçirdiğimiz ve sonuçta büyük kazanımlar elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin, ikinci asrını taçlandırarak daha güçlendirerek yolumuza devam etmektir” dedi. “Türkiye’yi her alanda güçlü kılacak bir mücadeleyi hep beraber vereceğiz” Kurtulmuş, konuşmasının devamında “Hem içerde hem dışarda birliğimizi sağlayarak hem de ülkenin demokratik standartlarını yükselteceğimiz ülkenin ve milletin refahını en ileri derecelere götürecek, Türkiye’yi her alanda güçlü kılacak bir mücadeleyi hep beraber vereceğiz. O gün farklı fikir altındaki milletvekilleri burada en üst mücadeleyi, fikri tartışmaları yapabildilerse bugün biz TBMM’de farklı siyasi partilerle ülkemizin geleceğine ilişkin fikirlerimizi tartışacağız. Ve ülkeyi her alanda güçlü kılacağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin dünkü Misak-i Milli’sini bugün daha geniş fikirlerde anlayarak Mavi Vatanı, Siber Vatanı ve Uzak Vatanı Misaki Milli’nin bir parçası olarak telakki edeceklerini söyleyen Kurtulmuş, milli iradenin merkezi TBMM olarak üzerimize ne düşüyorsa bunu için hareket edeceklerini vurguladı.
Erzurum Tanfer; “Çocuklarımız bu günümüzün ışığı, geleceğimizin mimarlarıdır’ Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, “Bugün çocuklarımızın günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bu iradenin temel dayanağı milli egemenlik düşüncesidir. Çocuklarımız bu günümüzün ışığı, geleceğimizin mimarlarıdır’ dedi. Başkan Tanfer, mesajında “Çocuklarımızın bugünümüzün ışığı, geleceğimizin mimarlarıdır “diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kardeşlik, sevgi, barış içinde bir dünya ve Türkiye özlemi içinde kutlamakta olduğunu söyledi. Başkan Tanfer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920’de milletimizi ortak bir hedef etrafında birleştiren Meclisimiz, egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın kalesidir. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin iradesine devredildiği 1920 tarihi, Türk milletinin bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olmuştur. 23 Nisan 2024 özel bir anlam ifade ediyor. Tüm çocuklarımızı seviyoruz. Cenabı Allah tüm çocuklarımızın geleceğini parlak ve güzel eylesin. Onları bu ülkenin geleceğinde aktif rol oynayan, ülkenin gelişmesini, kalkınmasını sağlayan güzel nesillerden, Çocuklarımızın ailelerine de topluma da faydalı birer birey olmasını Cenabı Allah nasip etsin. Tüm aileleri, ülkemizi, milletimizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Nice 23 Nisanlara hep birlikte, çocuklarımızla sağlık ve huzur içerisinde ulaşmak nasip olsun inşallah. Gençlerimizi seviyor, evlatlarımızı önemsiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu, milletimizin sadece vatan topraklarını işgalden kurtarma ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalama azminin değil, aynı zamanda ülkenin yönetim biçimi ile ilgili kararlılığının da anlamlı bir ifadesidir. Bu iradenin temel dayanağı ise milli egemenlik düşüncesidir. Bu günün çocuklara bir bayram olarak armağan edilmesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin, çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizi saygı ile anıyor, geleceğin Türkiye’sini emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" dedi.
Antalya ALKÜ’lü minikler gönülleri fethetti Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Uygulama Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Rektör Yardımcılarının koltuklarını devraldı. ALKÜ’lü minik yürekler, 23 Nisan için hazırladıkları gösteri ve danslarıyla da büyüklerinin gönüllerini fethettiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) dolu dolu geçti. ALKÜ Uygulama Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri, ALKÜ Rektör yardımcılarına ziyarette bulunduktan sonra Kestel Yerleşkesindeki amfitiyatro alanında yaptıkları gösterilerle gönülleri fethettiler. ALKÜ Uygulama Anaokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Didem Türkoğlu ve Uzman Öğretici Cansu Uygun eşliğinde ziyarete gelen minik öğrenciler; ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ve ALKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Onur Ocakdan’ın makamını ziyaret ettiler. Ziyarette öğrencilere çikolata ve meyve suyu ikram eden Rektör Yardımcıları, daha sonra makam koltuklarını minik öğrencilere devretti. Minik öğrenciler, makam koltuklarını devraldıktan sonra görüş ve taleplerini dile getirdiler. Günün anlam ve önemi kapsamında öğrenciler ile bir araya gelen Rektör Yardımcıları, minik öğrenciler ile tek tek sohbet etti. Rektör Yardımcıları’nın öğrencilere yönelttiği sorulara verilen yanıtlar ise ortamda neşeli anlara sahne oldu. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç’tan Zeynep Varol, Prof. Dr. Mehmet Akın’dan Umay Karademir, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu’ndan ikiz kardeşler Tamay ve Umay Karademir, Genel Sekreter Yardımcısı Onur Ocakdan’dan ise İnci Lehimler koltuğu devraldı. Minik yürekler, gösterileriyle mest ettiler ALKÜ Uygulama Anaokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Kestel Yerleşkesindeki amfitiyatro alanında devam etti. Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada başka bir örneğinin olmadığını vurgulayarak “ALKÜ Uygulama Anaokulu öğrencileri, çağın gerektirdiği şekilde eğitimlerini alıyorlar. Çocuklarını bizlere emanet eden velilerimize teşekkür ederek onların geleceklerini en iyi şekilde hazırlamaya gayret ettiğimizi belirtmek istiyorum. Çocuklarımız hem ülkemiz hem de bizlerin geleceğidir. Hepsinin heyecanlarını yürekten yaşıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” dedi. ALKÜ Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerin çeşitli enstrümanlarla söyledikleri marşlarla başlayan etkinlik, çocukların gösterileriyle devam etti. Minik yürekler, sahnede şarkılar eşliğinde çeşitli gösteriler düzenlerken büyüklerinden de tam not aldılar.
Manisa Vali Ünlü 44 yıl sonra rolleri değişti 1980 yılında Çorum’un Bayat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında kaymakamlık makamına temsilen geçen ve bir gün boyunca makama vekalet eden Manisa Valisi Enver Ünlü 44 yıl sonra bu sefer Manisa Valisi olarak makamını 9 yaşındaki Fatma Zehra Soysal’a devretti. Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli tarafından çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı Manisa Valisi Enver Ünlü’nün makamını temsilen çocuklara devretmesiyle devam etti. Vali Ünlü çocukluğunu hatırladı Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Fatma Zehra Soysal’a makamını devreden Vali Ünlü kendisinin de 1980 yılında Çorum’un Bayat ilçesindeki 23 Nisan kutlamalarında Bayat Kaymakamı Abdulkadir Sarı’nın makamını devraldığını belirterek, "Ben de Fatma Zehra’nın yaşlarında kaymakamlığı devraldım ama ben akşama kadar devam ettim. Yangın çıkmıştı galiba kaymakam ’Akşama kadar vekalet sende’ dedi ve çektiler gittiler dağ köyüne. O zaman böyle yollar, araçlar falan yok. Ben akşama kadar epey iş yaptım Çorum Bayat’ta. Milli Eğitim Müdürü de yanıma oturdu. Çocuk parkları, okul bahçeleri talimatları verdim. Diğer çocuklar devir teslimleri yapmış ama ben akşama kadar devam ettim. Telefonu açıyorum belediye başkanı, mal müdürü ile konuşuyorum gerçekten. Tabii milli eğitim müdürü de bana tüyo veriyor ’Şu eksik var bu eksiğimiz var diye. Yıllar sonra kaymakamlıkta devir teslim yaptığımız büyüğümüz Abdulkadir Sarı ile Hatay’da vali kaymakam olarak çalıştık. Allah uzun ömür versin, ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı. Sokak köpeklerinin barınaklara alınmasını istedi Makama oturan minik vali Fatma Zehra Soysal ise ilk icraat olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i arayarak, "Resim, müzik ve yabancı dil gibi ücretsiz kursların artırılmasını istiyorum, okullarımıza oyun ve spor alanları yapılmasını istiyorum. Sokaktaki başıboş köpeklerin beslenerek gözetim altına alınmasını istiyorum" dedi. Minik Vali Soysal, Başkan Zeyrek’in talepleri olumlu karşıladığını ve hayata geçireceklerini söylediğini ifade etti. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli de ücretsiz kursların artırılması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Makamda gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından Manisa Gazi İlkokulu’nun 700 öğrencisi okul önünden tören alanına kortej eşliğinde gelerek kutlama programını başlattı. Manisa’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının Gazi İlkokulunun 700 öğrencisi tarafından hazırlandığı öğrenildi.