GENEL - 29 Eylül 2017 Cuma 11:39

TRAKYAKA Geri Dönüşüm projelerine destek vermeye devam ediyor

A
A
A
TRAKYAKA Geri Dönüşüm projelerine destek vermeye devam ediyor

Tekirdağ’da bir metal firmasının hazırladığı, Trakya Kalkınma Ajansı 2016 yılı İktisadi Kalkınma Programı kapsamında desteklenerek hayata geçirilen "Döner Tip Devrilebilir Ergitme Fırını ile Geri Dönüşüm" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Tekirdağ’da bir metal firmasının hazırladığı, Trakya Kalkınma Ajansı 2016 yılı İktisadi Kalkınma Programı kapsamında desteklenerek hayata geçirilen "Döner Tip Devrilebilir Ergitme Fırını ile Geri Dönüşüm" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.


Kapanış toplantısına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Bayram Metal Genel Müdürü Şahin Katman ve davetliler iştirak etti. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Şahin şunları söyledi:


"Kurulduğumuz günden bugüne bölgemizin kalkınması adına birçok projeyi destekledik, desteklemeye devam ediyoruz. Bu noktada KOBİ’lerimizin özellikle geri dönüşüm, Ar-Ge, inovasyon ve katma değerli üretime odaklanan çalışmaları, projeleri her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı. Bugün de Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Bayram Metal tarafından hazırlanan “Döner Tip Devrilebilir Ergitme Fırını ile Geri Dönüşüm” isimli projenin kapanışında sizlerle bir aradayız. Geri dönüşüm alanında KOBİ’ler bazında ele aldığımızda 2010 yılından bugüne 8 projeye eş finansmanla birlikte 5 milyona yakın bir destek sağladık. Bu proje özelinde bakacak olursak toplam projenin toplam maliyetinin yüzde 50’sine denk gelen kısmı 363 bin 200,00 ajansımız tarafından karşılandı. Ciddi bir ekonomi oluştu bölgede geri dönüşüm alanında. Bildiğiniz üzere geri dönüşüm sektörünü destekleyerek doğal kaynaklarımızı korumuş oluyoruz, enerji tasarrufu sağlıyoruz, atık miktarı azalıyor ve en nihayetinde geri dönüşüm ekonomiye ciddi bir katkı sağlıyor. İnşallah böyle projelerin sayısı artacak ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlayamaya devam edeceğiz. Konuşmamı sonlandırırken projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, projenin hayırlara vesile olmasını temenni ederim."


Proje kapsamında alınan döner tip devrilebilir ergitme fırını ile alüminyum atıklarının geri dönüşümü yapılması ile üretim verimliliği ve enerji tasarrufu sağlanmış ve projenin hayata geçirilmesiyle birlikte 3 personel de istihdam edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz