GENEL - 06 Ekim 2017 Cuma 15:15

Abbas Güçlü’ye "Tokat" tepkisi

A
A
A
Abbas Güçlü’ye "Tokat" tepkisi

Yazar Abbas Güçlü’nün sosyal medya hesabından “Yükseköğretimde kariyer kriterleri Tokatlı olmak, mutlaka Tokatlı olmak, illede Tokatlı olmak! YÖK Başkanı, İÜ Rektörü şimdide ÖSYM Başkanı hepsi Tokatlı” şeklindeki paylaşımına Tokatlılar tepki gösterdi.

Yazar Abbas Güçlü’nün sosyal medya hesabından “Yükseköğretimde kariyer kriterleri Tokatlı olmak, mutlaka Tokatlı olmak, illede Tokatlı olmak! YÖK Başkanı, İÜ Rektörü şimdide ÖSYM Başkanı hepsi Tokatlı” şeklindeki paylaşımına Tokatlılar tepki gösterdi.


Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanlığı görevine getirilmesinin ardından Eğitimci - Yazar Abbas Güçlü’nün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşıma Tokatlılar tepki ile karşıladı. Vatandaşlar, STK Başkanları, sosyal medya üzerinden Güçlü’ye tepkiler geldi.



"Kem söz sahibinindir"


Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, açıklamayı talihsizlik olarak nitelendirip, “Kem söz sahibinindir. Abbas Güçlü’ye haddini aşan bu cümleler manasında bizde bir Tokatlı olarak, Tokat Belediye Başkanı olarak kınadığımızı tasvip etmediğimizin özellikle altını çizmek istiyorum. Tokatlı olmak, Tokat’ta yaşamak, Tokatlı olduğumuzu her yerde iftiharla bahsetmek bizim için bir gurur kaynağıdır. İnsanlar şehrine, ismine veya bağlantılarına göre bir yere gelmezler. İnsanlar eğer bir göreve geliyorsa layık olduğu için, hak ettiği için, donanıma sahip olduğu için gelir. Mahmut Özer Tokatımızın yetiştirdiği çok önemli bilim adamlarından birisidir. Karşılığını da üniversite rektörü olmakla almıştır. Başarıları sonucu da ÖSYM Başkanlığına layık görülmüştür. Tokatlı olduğu için bu göreve gelmemiştir. Kendi gayretleri, başarısı, becerisi, donanımı ile bu görevlere gelmiştir. Bu anlamda kimse Tokat’a Tokatlıya söz söyleyemez. Asla bunları kabul edemeyiz. Talihsiz bir açıklama yapmıştır Abbas Güçlü, inanıyorum ki bu açıklamasından geri dönecektir” şeklinde tepkisini dile getirdi.



"Abbas Güçlü’yü kınıyorum"


Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, "Abbas Güçlü televizyon programları, gazetedeki yazıları açısından okunan değer verilen bir isimdi. Fakat en son ÖSYM Başkanı hemşehrimizin seçilmesinden sonra atmış olduğu twitler bizi Tokatlılar olarak üzdü. Alimler fazıllar yurdu olduğu Evliya Çelebi tarafından kitaplara konu olmuş yüksek fazilet ve ahlak sahibi insanların yaşadığı bir yer olan Tokat’tan alim adamları, bilim adamlarının çıkması tarih öncesinde de tarih sonrasında da her zaman mevcut olmuştur. İlk medresenin Niksar ilçemizde olması, üniversitelerimizin medreselerimizin Tokat’ta yoğun bir şekilde bulunması bunun açık şekilde bir delili ispatıdır. Lakin Abbas Güçlü hangi amaçla hangi gayeye hizmet amacıyla bu twitleri atmıştır? Tokat’a Tokatlıya olan bir kini, nefretimi söz konusudur. Bunları bilebilmemiz mümkün değil ama bir STK başkanı olarak 60 bin esnaf ve sanatkarı temsil eden bir makamda oturan bir insan olarak Abbas Güçlü’yü kınıyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir