ASAYİŞ - 06 Mart 2018 Salı 18:07

Alkollü içecekleri mezesiyle birlikte çaldılar

A
A
A
Alkollü içecekleri mezesiyle birlikte çaldılar

Tokat’ta, iki kişi büfeden yaklaşık 30 bin TL değerinde alkol, sigara ve gıda malzemelerini çaldı.

Tokat’ta, iki kişi büfeden yaklaşık 30 bin TL değerinde alkol, sigara ve gıda malzemelerini çaldı.


Edinilen bilgiye göre, Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik köyünde E.A. (32) ile Y.G. isimli iki kişi, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Erol Gül’e ait büfeden alışveriş yaptı. Keşif amaçlı büfeden alış veriş yapan iki kişi daha sonra büfenin kapalı olduğu geç saatlerde tekrar büfeye gelip levye ile kapıyı kırarak büfeye girmeyi başardı. Ardından rafları boşaltmaya başladılar. Güvelik kamerasını fark eden soyguncular ellerindeki levye ile kameranın yönünü değiştirmeyi de unutmadı. Soyguncular girdikleri büfeden yaklaşık 30 bin TL değerinde alkollü içecek, sigara ve gıda malzemesi çaldı. Sabah dükkanını açmak için iş yerine gelen Erol Gül soyulduğunu fark edince jandarmayı aradı. Olay yerine gelen Tokat İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler soyguncuların bulunması için çalışma başlattı. Yapılan titiz planlama ve sıkı takip sonucunda, hırsızlık olayını gerçekleştiren E.A.’yı Başçiftlik ilçesi Erikbelen köyünde yakaladı. Bakkaldan çaldığı malzemeleri köy yakınlarındaki ormanlık alandaki ağaçların arasına saklayan E.A. gözaltına alındı. Reşadiye İlçe Jandarma ekipleri tarafından sorgu işlemleri tamamlandıktan sonra, Reşadiye Adliyesine sevk edildi. Kaçmayı başaran Y.G. isimli şahsı ise arama çalışmaları devam ediyor. Çalınan malzemeler Jandarma tarafından Erol Gül’e teslim edildi.


İşyerinden yaklaşık 30 bin TL civarında alkol, sigara ve gıda malzemesinin çalındığını ifade eden Erol Gül, “Sabah iş yerime geldiğimde soyulmuş bir vaziyette gördüm. Hemen jandarmayı aradım. Dükkanımın kapısını kırıp, kilitleri kesmişler, camları kırmışlar, içeri geçtiklerinde sigara ve alkolleri almışlar ve peşinden de mezelerini de almayı ihmal etmemişler. Yaklaşık 30 bin TL civarında malzemeyi almışlar” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.